Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Nieuws

1 dec 2021
Hable TU/e wint 4TU Impact Challenge met smartphone voor blinden
TU/e-start-up Hable wint de derde editie van de 4TU Impact Challenge, een prijs voor het beste idee van studenten van de vier technische universiteiten.
25 nov 2021
Nieuwe opleiding Designs for Agrifood & Ecological Systems van start
Hoe zien robots eruit die op de boerderij van de toekomst werken? En hoe kunnen we met slimme ecoducten meer wildbewegingen mogelijk maken? Antwoorden op deze vragen komen hopelijk van deelnemers aan de nieuwe opleiding Designs for Agrifood & Ecological Systems van Wageningen University & Research (WUR). Een studie die studenten na hun master kunnen doen, specifiek gericht op ontwerpen voor een duurzame toekomst.
23 nov 2021
Delftse sensoren waken over stalen bruggen
Een sensor op stalen bruggen om vermoeiingsscheuren op te sporen en het verloop van deze schade te controleren. Dat is het krasse staaltje van de TU Delft start-up Villari.
22 nov 2021
Sneller staal ontwikkelen met de 3D-modellen van DENS
Op het tweejaarlijkse event van het onderzoeksprogramma Digitally Enhanced New Steel Product Development (DENS) is het meest recente 3D-model voor de ontwikkeling van nieuwe staalsoorten gepresenteerd. Onderzoekers van de TU Delft, de TU Eindhoven, de Universiteit Twente en het Max Planck Institut für Eisenforschung uit Düsseldorf hebben hier de afgelopen drie jaar aan gewerkt. In dit model kunnen nu alle fasen gesimuleerd worden die bij het produceren van staal komen kijken. Uiteindelijk doel is het ontwikkelen van het ideale staal: sterk en makkelijk te vervormen.
16 nov 2021
TNO spin-off levert gereedschap voor onderzoek naar quantumtechnologie
De quantumcomputer, we kijken er reikhalzend naar uit. Het belooft een computer te worden met ongekende rekenkracht en dat opent nieuwe deuren. Start-up Orange Quantum Systems versnelt het ontwikkelingsproces met een unieke samenwerking in de splinternieuwe quantum-waardeketen.
11 nov 2021
Thema's bekend van 4TU HTSF 2021 - call
The deans of the 4 TU’s have selected the themes of the High Tech for a Sustainable Future (HTSF) 2021-call: ‘Materials and high-tech sensing technologies for the ageing built environment’ (1); ‘Low-cost sensing technologies for health’ (2) and ‘Sociotechnical approaches towards data-driven sustainable food systems’ (3). The purpose of the HTSF call is to challenge researchers to develop high tech solutions for the societal challenges we are facing.
8 nov 2021
Een biologisch alternatief voor microplastics
Een biologisch en natuurlijk afbreekbaar alternatief voor microplastics in bijvoorbeeld bodyscrubs en wasmiddel. Daaraan werkt Iamfluidics, een spin-off van de Universiteit Twente.
26 okt 2021
CryoCOP wint 4TU Carbon Removal Student Challenge
(text in English) Student team CryoCOP has won the 4TU Carbon Removal Student Award with their innovative idea that helps to rebalance the earth’s carbon cycle. CryoCOP aims to develop a technology that can perform in a carbon-negative way. Their idea is to 'capture pure CO2 using a cryogenic process at a disruptively low price'. CryoCOP has beaten the other finalists MIONA and NYMPHAE in the Dutch student competition organized by the 4TU.Federation.
25 okt 2021
Spin-off TU Delft werkt met NanoPrinter aan materialen van de toekomst
VSParticle, een spin-off van de TU Delft, ontwikkelt een printer die bijna elk denkbaar nieuw materiaal uitspuwt in luttele minuten. Het is een revolutionaire vernieuwing van onderzoek die een boost moet geven aan innovaties.