Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Nieuws

5 jul 2022
De nieuwste 4TU Career Special is uit!
Wat ga je doen als je je diploma hebt gehaald? Welke werkgevers zijn interessant, hoe kan de universiteit je helpen je weg te vinden en wat doen alumni die je zijn voorgegaan? Je kunt verschillende inspiratieverhalen van oud-studenten van de vier Nederlandse TU's en meer lezen in de 4TU Career Special. De Special is alleen beschikbaar in Engels.
9 jun 2022
Start vier high tech programma’s voor een duurzame toekomst
Met de toekenning van in totaal 20 miljoen euro aan vier capacity building programma’s binnen het thema ‘High Tech for a Sustainable Future’ (HTSF) geeft de 4TU.Federatie voor de tweede keer een stevige impuls aan onderzoek en onderwijs naar technologieën die bijdragen aan een duurzame toekomst. In de gehonoreerde HTSF-programma’s werken wetenschappers van de vier technische universiteiten aan een gepersonaliseerde gezondheidszorg (RECENTRE), het reduceren van hitte in steden (HERITAGE), het ontwikkelen van groene, biologische afbreekbare sensoren (Green sensors) en een toekomstbestendig voedselsysteem (High-tech & data-driven agri-food systems of the future).
1 jun 2022
4TU-wetenschappers schrijven mee aan IPCC-rapporten
De IPCC Assesment reports hebben bijdrages gehad van verschillende Nederlandse auteurs, voornamelijk van de 4TU-universiteiten. De rapporten zijn alarmerend en geven inzicht in de laatste ontwikkelingen en vooruitzichten. We hebben nu al te maken met ruim 1 graden opwarming van de aarde en de gevolgen zijn al merkbaar. Als de temperatuur nog verder stijgt, zullen de gevolgen alleen nog maar toenemen en op een aantal plekken leiden tot onomkeerbare schade.
19 mei 2022
‘Het gaat ons alleen lukken met de kennis van morgen’
De wereld is in transitie. Dat heeft een enorme impact op alle sectoren, waaronder de bouw. 4TU.Bouw zet daarom in op het gezamenlijk ontwikkelen van de kennis van morgen.
17 mei 2022
Jaarverslag 2021 beschikbaar
Het Jaarverslag 2021 van de 4TU.Federatie is vanaf vandaag online beschikbaar. Al bladerend krijgt u een beeld van het brede palet aan activiteiten waarin de technische universiteiten samen optrekken in onderzoek, onderwijs en valorisatie.
15 mei 2022
Using plants as antennae | Plantenna Blog #9
14 apr 2022
Vier TU’s sterk vertegenwoordigd in Groeifondsprojecten
De vier TU’s zijn verheugd dat voor negentien groeifondsvoorstellen waarin zij partner zijn, nationaal geld beschikbaar komt. Deze projecten kregen vandaag te horen dat zij financiering ontvangen uit het Nationaal Groeifonds of dat er geld voor is gereserveerd.
24 mrt 2022
Zes voorstellen ingediend voor subsidie HTSF-2021-call
De 4TU.Federatie heeft zes voorstellen ontvangen die in aanmerking komen voor subsidie uit de HTSF-2021-call. De zes ingediende voorstellen zijn gebaseerd op vijftien Expressions of Interest, die afgelopen oktober zijn ingediend en zijn verdeeld over de drie thema's: built environment, health care and food systems. Afhankelijk van de omvang van de programma's kunnen 3 tot 5 programma's worden gefinancierd.
21 mrt 2022
ZED plaveit de weg voor een batterijloos Internet of Things
Start-up ZED, Zero Energy Development, een spin-off van de TU Delft, ontwikkelde draad- en batterijloze sensoren die werken op de energie die ontstaat door gewoonweg een knop in te drukken. Of door je riem vast te doen. Als studententeam wonnen de on