Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Nieuws

17 nov 2022
CryoCOP wint de 4TU Impact Challenge
Start-up CryoCOP wint de vierde editie van de 4TU Impact Challenge. Het bedrijf maakt een machine om rookgas van de industrie om te zetten in bruikbare producten als zuurstof, stikstof en vloeibare koolstofdioxide.  
16 jun 2022
Handelsmissie voor start-ups als waardevolle ontmoetingsplek voor contacten om de hoek
Handelsmissies naar technologiebeurzen hebben veel nut voor start-ups. Dat bleek onder meer tijdens de het Finse beurs Slush, waar 4TU.IMPACT de finale hield van de afgelopen Impact Challenge. Meerdere start-ups reisden toen vanuit de vier deelnemende technische universiteiten (4TU) af naar Finland. De deelnemers breidden er hun netwerk uit en kwamen in contact met investeerders.
30 mei 2022
Studenten strijden met elkaar om écht het verschil te maken met hun sociale innovaties
Het is gewoon elke keer genieten”, zegt Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hij doelt daarbij op de studenten die tijdens een wedstrijd als de TU/e Contest of de 4TU Impact Challenge hun ideeën, prototypes en projecten pitchen in de strijd om de winst. “Het is mooi en heel knap hoe die jonge mensen in staat zijn om zichzelf te presenteren. Hoe creatief ze zijn in hun oplossingen op de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat is heel bijzonder.”
21 mrt 2022
ZED plaveit de weg voor een batterijloos Internet of Things
Start-up ZED, Zero Energy Development, een spin-off van de TU Delft, ontwikkelde draad- en batterijloze sensoren die werken op de energie die ontstaat door gewoonweg een knop in te drukken. Of door je riem vast te doen.
7 mrt 2022
Aanjagers van Technologie 2022 zetten woorden om in daden
Ze zijn inmiddels vol aan de slag, de Aanjagers van Technologie 2022. Bouwend op de inzichten van hun voorgangers definieerden ze concrete projecten om transities te versnellen met technologische innovatie, rond 5 maatschappelijke thema’s.
31 jan 2022
Hoe de sensoren van ECsens levens moeten gaan redden in de gezondheidszorg
Pepijn Beekman and Dilu Mathew, founders of start-up ECsens, a spin-off of the University of Twente, are planning no less than a revolution in healthcare. In late 2019, they won the 4TU Impact Challenge with their sensors to diagnose cancer faster.
27 jan 2022
Analysemethode spin-off TU Delft geeft stem aan zwijgende meerderheid
Toen Nixon zijn beroemde speech uitsprak over de zwijgende meerderheid, kon hij niet vermoeden dat 50 jaar later die groep een stem zou krijgen dankzij Populytics; een platform voor burgerparticipatie.
13 jan 2022
Laser technology UT spin off maakt het mogelijk vaccins te injecteren zonder naalden
De Universiteit van Twente spin-off FlowBeams werkt aan een technologie om vloeistoffen, zoals vaccins of insuline, te injecteren zonder naalden. Dit verkleint de kans op infecties aanzienlijk en bovendien scheelt het een hoop afval.
1 dec 2021
Hable TU/e wint 4TU Impact Challenge met smartphone voor blinden
TU/e-start-up Hable wint de derde editie van de 4TU Impact Challenge, een prijs voor het beste idee van studenten van de vier technische universiteiten.
23 nov 2021
Delftse sensoren waken over stalen bruggen
Een sensor op stalen bruggen om vermoeiingsscheuren op te sporen en het verloop van deze schade te controleren. Dat is het krasse staaltje van de TU Delft start-up Villari.
16 nov 2021
TNO spin-off levert gereedschap voor onderzoek naar quantumtechnologie
De quantumcomputer, we kijken er reikhalzend naar uit. Het belooft een computer te worden met ongekende rekenkracht en dat opent nieuwe deuren. Start-up Orange Quantum Systems versnelt het ontwikkelingsproces met een unieke samenwerking in de splinternieuwe quantum-waardeketen.
8 nov 2021
Een biologisch alternatief voor microplastics
Een biologisch en natuurlijk afbreekbaar alternatief voor microplastics in bijvoorbeeld bodyscrubs en wasmiddel. Daaraan werkt Iamfluidics, een spin-off van de Universiteit Twente.
25 okt 2021
Spin-off TU Delft werkt met NanoPrinter aan materialen van de toekomst
VSParticle, een spin-off van de TU Delft, ontwikkelt een printer die bijna elk denkbaar nieuw materiaal uitspuwt in luttele minuten. Het is een revolutionaire vernieuwing van onderzoek die een boost moet geven aan innovaties.
11 okt 2021
Elke amateurwedstrijd in beeld als een Champions League finale
Elke livestream van een sportwedstrijd kan er in de toekomst uitzien als een vakkundig geregisseerde tv-uitzending. Met een unieke combinatie van Artificial Intelligence (AI) en computervision technologie tovert Studio Automated, een spin-off van TNO, een integraal beeld om in een spannende montage.
16 sep 2021
Vier TU's jagen transitieversnelling aan in Techrede 2021
In oktober 2020 werd voor het eerst De Techrede uitgesproken. Studenten van de Technische Universiteiten Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen University & Research, gezamenlijk de 4TU.Federatie, riepen op tot Transitieversnelling. Dit was het startmoment van een jaar onderzoek met gesprekken, inventarisaties, technologische innovaties en presentaties.