Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Nieuws

16 jun 2022
Handelsmissie voor start-ups als waardevolle ontmoetingsplek voor contacten om de hoek
Handelsmissies naar technologiebeurzen hebben veel nut voor start-ups. Dat bleek onder meer tijdens de het Finse beurs Slush, waar 4TU.IMPACT de finale hield van de afgelopen Impact Challenge. Meerdere start-ups reisden toen vanuit de vier deelnemende technische universiteiten (4TU) af naar Finland. De deelnemers breidden er hun netwerk uit en kwamen in contact met investeerders.
30 mei 2022
Studenten strijden met elkaar om écht het verschil te maken met hun sociale innovaties
Het is gewoon elke keer genieten”, zegt Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hij doelt daarbij op de studenten die tijdens een wedstrijd als de TU/e Contest of de 4TU Impact Challenge hun ideeën, prototypes en projecten pitchen in de strijd om de winst. “Het is mooi en heel knap hoe die jonge mensen in staat zijn om zichzelf te presenteren. Hoe creatief ze zijn in hun oplossingen op de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat is heel bijzonder.”
21 mrt 2022
ZED plaveit de weg voor een batterijloos Internet of Things
Start-up ZED, Zero Energy Development, een spin-off van de TU Delft, ontwikkelde draad- en batterijloze sensoren die werken op de energie die ontstaat door gewoonweg een knop in te drukken. Of door je riem vast te doen.
7 mrt 2022
Aanjagers van Technologie 2022 zetten woorden om in daden
Ze zijn inmiddels vol aan de slag, de Aanjagers van Technologie 2022. Bouwend op de inzichten van hun voorgangers definieerden ze concrete projecten om transities te versnellen met technologische innovatie, rond 5 maatschappelijke thema’s.
31 jan 2022
Hoe de sensoren van ECsens levens moeten gaan redden in de gezondheidszorg
Pepijn Beekman and Dilu Mathew, founders of start-up ECsens, a spin-off of the University of Twente, are planning no less than a revolution in healthcare. In late 2019, they won the 4TU Impact Challenge with their sensors to diagnose cancer faster.
27 jan 2022
Analysemethode spin-off TU Delft geeft stem aan zwijgende meerderheid
Toen Nixon zijn beroemde speech uitsprak over de zwijgende meerderheid, kon hij niet vermoeden dat 50 jaar later die groep een stem zou krijgen dankzij Populytics; een platform voor burgerparticipatie.
13 jan 2022
Laser technology UT spin off maakt het mogelijk vaccins te injecteren zonder naalden
De Universiteit van Twente spin-off FlowBeams werkt aan een technologie om vloeistoffen, zoals vaccins of insuline, te injecteren zonder naalden. Dit verkleint de kans op infecties aanzienlijk en bovendien scheelt het een hoop afval.
1 dec 2021
Hable TU/e wint 4TU Impact Challenge met smartphone voor blinden
TU/e-start-up Hable wint de derde editie van de 4TU Impact Challenge, een prijs voor het beste idee van studenten van de vier technische universiteiten.
23 nov 2021
Delftse sensoren waken over stalen bruggen
Een sensor op stalen bruggen om vermoeiingsscheuren op te sporen en het verloop van deze schade te controleren. Dat is het krasse staaltje van de TU Delft start-up Villari.