Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Tina Comes nieuwe directeur Resilience Centre

donderdag, 10 september 2020
Dr. Tina Comes is de nieuwe wetenschappelijk directeur van het 4TU Centre for Resilience Engineering (4TU RE). Zij neemt het stokje over van David Smeulders (TU/e)

Tina Comes - universitair hoofddocent Resilience Decisions aan de Faculteit Techniek, Beleid en Management van de TU Delft - is de nieuwe wetenschappelijk directeur van het 4TU Centre for Resilience Engineering (4TU RE). Zij neemt het stokje over van David Smeulders (Technische Universiteit Eindhoven).

Tina Comes is actief betrokken geweest bij het opzetten van het kenniscentrum, is lid van de stuurgroep van 4TU RE en is sinds de start vice-wetenschappelijk directeur.

Tina's werk behoort tot de kern van 4TU RE: zij richt zich op coördinatie en informatie ter ondersteuning van de besluitvorming bij tijdsgebonden en complexe problemen. Samen met onder andere programmaleider Prof. Tatiana Filatova is zij actief betrokken geweest bij het opzetten van het HTSF-programma DeSIRE. Daarnaast heeft Tina leiding gegeven aan de succesvolle aanvraag van een educatieve subsidie voor open en online onderwijsmateriaal over Urban Resilience, dat de basis vormt voor de Resilience Engineering Academy. Begin maart kreeg ze een subsidie voor het Horizon 2020-project HERoS om besluitvormers te ondersteunen bij het beheer van de uitbraak van het Coronavirus.

Marjolein Dohmen-Janssen, Managing Director 4TU RE: "We zijn erg blij met Tina Comes als onze nieuwe wetenschappelijk directeur. Tina is al vanaf het begin betrokken bij 4TU.RE. Ze kent het centrum en onze mensen heel goed. Natuurlijk vinden we het jammer dat David weggaat, maar we zijn hem dankbaar voor al zijn inspanningen rondom de start van 4TU.RE en het zo succesvol maken als het nu is. We wensen hem het beste en veel succes met zijn nieuwe uitdagingen.

4TU RE stuurgroep
David Smeulders zal terugtreden als wetenschappelijk directeur en als lid van de wetenschappelijke stuurgroep van 4TU RE. Geert-Jan van Houtum zal zijn positie in de wetenschappelijke stuurgroep innemen als vertegenwoordiger van de TU/e. Geert-Jan is al actief betrokken geweest bij 4TU RE en bij het programma DeSIRE en is verbonden aan drie van de DeSIRE Tenure Trackers.

4TU Centre for Resilience Engineering (4TU RE) is het kenniscentrum in Resilience Engineering van de vier technische universiteiten in Nederland (Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen Universiteit en Research).

DeSIRE (Designing Systems for Informed Resilience Engineering) is een uitgebreid interdisciplinair programma voor onderzoek en capaciteitsopbouw. Het DeSIRE-programma bouwt de capaciteit voor het 4TU Centre for Resilience Engineering op en financiert haar activiteiten in de eerste vijf jaar.