Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Topsector steunt PDEng-opleidingen

donderdag, 9 juli 2020

De Topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) wijst 1 miljoen euro toe aan de publiek-private samenwerking ter ondersteuning van PDEng-projecten van het 4TU Stan Ackermans Institute. Vanaf 1 juli kunnen 100 PDEng-eindprojecten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en de Universiteit Twente (UT) profiteren van extra financiĆ«le steun. Elk project ontvangt jaarlijks 10.000 euro. Met hun bijdrage wil HTSM de PDEng-programma's en hun industriĆ«le partners ondersteunen in dit crisisjaar, zodatĀ de gezamenlijke innovatie met de industrie kan worden voortgezet.

4TU.SAI biedt 19 tweejarige post-masterprogramma's voor technologische ontwerpers. In het tweede jaar voeren de PDEng-trainees een ontwerpopdracht uit bij een bedrijf om te laten zien hoe de opgedane kennis wordt omgezet in innovatieve bedrijfsoplossingen. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om een technologische ontwerper in te huren; een professional die complexe nieuwe producten en processen kan ontwerpen en ontwikkelen en innovatieve oplossingen kan bieden voor technologische ontwerpvraagstukken.

De 10 PDEng-opleidingen die vallen binnen de HTSM scope:
Software Technology (TU/e)
Data Science (TU/e)
Automotive Systems Design (TU/e)
Mechatronic Systems Design (TU/e)
Robotics (UT)
Business & IT (UT)
Maintenance (UT)
Clinical Informatics (TU/e)
Qualified Medical Engineer (TU/e)
Design of Electrical Engineering Systems (TU/e)

Als gevolg van de corona-crisis aarzelt de industrie om zich verbinden aan nieuwe PDEng-projecten. PDEng-trainingsprogramma's zijn echter van grote waarde voor de innovatie. PDEng-trainees zijn gewild in de industrie en de meesten worden direct geworven tijdens hun traineeship. Hoewel veel PDEng-studenten van buitenlandse afkomst zijn, blijft bijna 90% van hen werken in de hightech-industrie in Nederland na het behalen van hun diploma.

Met de HTSM-bijdrage kan 4TU.SAI nieuwe samenwerkingsprojecten met het MKB en grotere bedrijven in Nederland ondersteunen. Het biedt de mogelijkheid om nieuwe technologische ontwerpers op te leiden in 'systeem denken' en 'systeemtechniek', essentiƫle vaardigheden voor alle ingenieurs van de toekomst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ben Donders, coƶrdinator Stan Ackermans Institute
040 247 4472
b.c.donders@tue.nl