Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Succes Techniekpact voortzetten

maandag, 5 september 2016
De technische universiteiten hebben tijdens de opening van het academisch jaar weer enorm veel nieuwe studenten mogen verwelkomen. Sinds een aantal jaren kiezen scholieren massaal voor een technische opleiding.

De technische universiteiten hebben tijdens de opening van het academisch jaar weer enorm veel nieuwe studenten mogen verwelkomen. Sinds een aantal jaren kiezen scholieren massaal voor een technische opleiding. Daarmee dragen ze bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen zoals onze transitie naar een circulaire economie en de klimaatproblematiek. Tegelijk staan deze studenten vaak aan de wieg van technologische innovaties en nieuwe bedrijven. Zij zorgen daarmee voor een gunstig economisch klimaat in Nederland, zodat onze gezondheidszorg en pensioenen betaalbaar blijven.

In verschillende speeches tijdens de opening van het academisch jaar werd ingegaan op thema's als creativiteit, dromen, durf en teamgeest die nodig zijn om als ingenieur innovaties tot stand te brengen. Een goed gevoel voor ethiek en diversiteit van het team is daarbij nodig om te kunnen participeren in het debat over hedendaagse technologische controverses. De techniekstudenten van nu hebben daarmee een grote impact op de toekomst van ons allemaal. 

De vier TU's zijn blij met gestegen toestroom van de studentenaantallen en willen het succes van het techniekpact voortzetten. Daarvoor zijn wel meer financiële middelen nodig, specifiek om meer docenten aan te stellen. De ontwikkelingen rond de studentenaantallen en de bekostiging en de stand van zaken rond numeri fixi bij de technische universiteiten zijn in twee factsheets beschreven.