Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

15 maal Vidi-beurs

vrijdag, 20 mei 2016
NWO heeft aan 15 ervaren onderzoekers van de drie technische universiteiten de Vidi-financiering 2015 van 800.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen.

NWO heeft aan 15 ervaren onderzoekers van de drie technische universiteiten de Vidi-financiering 2015 van 800.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een onderzoeksgroep opzetten.

De Vidi-laureaten gaan onder andere onderzoek doen naar goedkope materialen voor schone energie (TUD), kleine robotische hulpmiddelen (TUD), optische technieken om door ondoorzichtig weefsel te kijken (UT) en het unificeren van millimetergolf antennes en chips (TU/e).

Met een Vidi-beurs kunnen onderzoekers tot 5 jaar onderzoek doen. De beurs is gericht op ervaren onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. Vidi maakt samen met Veni en Vici deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO. Binnen de Vernieuwingsimpuls zijn onderzoekers vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen. Op deze manier stimuleert NWO nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek. NWO selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.

Hier vindt u de lijst met alle laureaten en hun onderwerpen.