Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Dirk Jan van den Berg nieuwe voorzitter 3TU.Federatie

woensdag, 20 november 2013
Op 11 november neemt Dirk Jan van den Berg het voorzitterschap van de 3TU.Federatie op zich. Arno Peels kondigde afgelopen zomer aan niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn als voorzitter van de TU/e en draagt daarom het voorzitterschap van de 3TU.Federatie over. Van den Berg was eerder tot 1 januari 2012 voorzitter.

De 3TU.Federatie is een belangrijke schakel bij de ontwikkeling van het techniekonderwijs en het techniekonderzoek in Nederland. “Gezamenlijk hebben we de laatste jaren hard gewerkt om de studieduur te verkorten en het rendement te vergroten. We zien dat ondertussen terugkomen in de harde cijfers”, aldus Van den Berg.

“Ook op het gebied van onderzoek hebben we een uitstekende reputatie. Het bedrijfsleven weet ons te vinden, zowel voor het aantrekken van technisch talent als bij het aanjagen van technische innovaties. Op een 10-tal vakgebieden zijn de handen ineen geslagen en trekken we onder andere samen op richting Europa.” De resultaten daarvan zijn op 6 december te zien tijdens de 3TU.Innovation & Technology Conference in Eindhoven. Er is nog plek op 6 december, aanmelden kan via deze link.