Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

SURFsara versterkt Research Data Netherlands

donderdag, 25 september 2014
Research Data Netherlands (RDNL), het samenwerkingsverband tussen 3TU.Datacentrum en DANS, verwelkomde op 25 september SURFsara.

Research Data Netherlands (RDNL), het samenwerkingsverband tussen 3TU.Datacentrum en DANS, verwelkomde op 25 september SURFsara. Met de komst van deze nieuwe partner kan RDNL meer wetenschappelijke instellingen vanuit een gezamenlijke aanpak bedienen bij het duurzaam opslaan en delen van onderzoeksdata.

SURFsara is sterk op het gebied van nationale reken- en datadiensten, waaronder High Performance Computing, en vormt daarmee een mooie aanvulling op het bestaande werkterrein van RDNL: de technische wetenschappen (via 3TU.Datacentrum) en de sociale en geesteswetenschappen (via DANS).

Toetreding SURFsara

De officiële toetreding van SURFsara vond plaats tijdens de uitreiking van de Nederlandse Dataprijs door Research Data Netherlands. Om 16.50u ondertekenden Peter Doorn (directeur DANS), Wilma van Wezenbeek (directeur TU Delft Library) en Axel Berg (adjunct-directeur SURFsara) de intentieverklaring die hun verdere samenwerking vormgeeft. De Dataprijs is uitgereikt in de Meervaart in Amsterdam en viel samen met de internationale conferentie van de Research Data Alliance.

Over RDNL

Research Data Netherlands is actief sinds mei 2013. Binnen de coalitie brengen de partners de datadiensten van de deelnemende organisaties zo goed mogelijk gezamenlijk naar buiten. Zo ontstaat er één aanspreekpunt voor de afnemers van deze diensten; met name de frontoffices van universiteiten en andere instellingen. Zij onderhouden de eerstelijnscontacten met onderzoekers op het gebied van research data management. De frontoffices kunnen hierbij terugvallen op de expertise van het verenigde backoffice. Op deze manier wil RDNL de duurzame archivering en het hergebruik van onderzoekdata in Nederland bevorderen.

Meer informatie

Research Data Netherlands organiseert naast de tweejaarlijkse Dataprijs ook de cursus Essentials 4 Data Support. Lees meer over Research Data Netherlands op de website van RDNL.

Foto: Vlnr Wilma Wezenbeek (3TU.Datacentrum/TU Delft), Axel Berg (SURFsara) en Peter Doorn (DANS).
Credits: Annemiek van der Kuil