Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

De toekomst die de toekomst maakt

maandag, 4 maart 2024
De innovaties van de studententeams van 4TU in SBS6’s Doe maar Duurzaam

SBS6 dook in de wereld in van de technische innovaties waar de studententeams van de vier technische universiteiten aan werken en hoe ze hierin samen werken met het bedrijfsleven. In totaal werken binnen de studententeams honderden studenten aan het verbeteren van de wereld. De toekomst, die de toekomst maakt aan het woord in twee afleveringen!

 In aflevering 1 - waterstof & zonne-energie

De opslag van energie is één van de uitdagingen die getackeld moet worden in de energietransitie. De Iron-based Hydrogen Technology kan hierin een oplossing bieden – zowel voor de grote industrie als het MKB-  en heeft daarmee een grote maatschappelijke impact.

Een van de geheimen? ‘Hydrofoils’ onder de boot: de romp komt omhoog waardoor de boot minder weerstand heeft en sneller gaat varen

In aflevering 2 - CO2 neutraal bier & hogesnelheid transport


Hoe het werkt? De voertuigen gaan door buizen. Doordat er genoeg vacuüm is en dus een lage weerstand, worden er snelheden van meer dan 1000 km/u behaald. Maar nog belangrijker: het is een milieuvriendelijke en energiezuinige optie om te reizen omdat het van hernieuwbare energiebronnen gebruik maakt en daardoor minder uitstoot veroorzaakt.