Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Nieuwe ontwerpersopleiding

zaterdag, 30 juni 2012
3TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute biedt een nieuwe ontwerpersopleiding aan: Chemical Product Design.

Het programma start aan de TU Delft in september 2012. Na succesvolle afronding van het programma verkrijgt de ontwerper de graad Professional Doctorate in Engineering (PDEng). Chemical Product Design  richt zich op ontwikkelingen in de chemie, persoonlijke verzorging, gezondheidszorg, voeding, halfgeleiderindustrie en energiesector. 

De uitgebreide en snelle ontwikkelingen in de chemie, moleculaire wetenschap en nano-engineering hebben een hele reeks nieuwe gespecialiseerde producten mogelijk gemaakt. Voorbeelden van dergelijke producten zijn zelfherstellende materialen, hoge precisie katalysatoren, fotovoltaïsche materialen, high performance vezelcomposieten, slimme materialen, zelfassemblage lagen en functionele membranen. In het eerste jaar verdiepen de postacademici hun vakspecifieke kennis en integreren deze met onder meer ontwerpmethodologie, octrooikennis en economische evaluatie. In het tweede jaar houden zij zich bezig met een individueel ontwerpproject, in samenwerking met bedrijven als AkzoNobel, DSM en ASM International.

De ontwerpersopleiding Chemical Product Design is bedoeld voor afgestudeerde Masters in Chemische Technologie, Technische Materiaalwetenschappen of Nano-Engineering en aanverwante disciplines. Het programma duurt twee jaar en als technologisch ontwerper kom je in loondienst van de TU Delft.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het SAI, www.3tu.nl/sai en www.pdeng.tudelft.nl.