Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

4TU Jaarverslag 2020 gepubliceerd

maandag, 10 mei 2021

Vanaf vandaag is het Jaarverslag 2020 van de 4TU.Federatie beschikbaar waarin verslag gedaan wordt van de belangrijkste activiteiten vanuit het samenwerkingsverband van de vier Technische Universiteiten. 

“De 4TU.Federatie stimuleert samenwerking tussen de teams van de vier technische universiteiten, creëert kruisbestuiving tussen disciplines en faciliteert zo een transitie naar een nieuw normaal.”
Louise O.Fresco, voorzitter 4TU.Federatie

Het jaar 2020 was bijzonder, ook voor de vier universiteiten. 4TU-voorzitter Louise O. Fresco schrijft hierover in het voorwoord: "De COVID-19 pandemie heeft duidelijk gemaakt dat alles met alles is verbonden, maar ook dat bestaande trends worden versneld. Maatregelen grijpen op elkaar in en vergen weer nieuwe maatregelen. Er zijn geen simpele oplossingen voor complexe problemen, want ook bij oplossingen blijkt dat alles met elkaar samenhangt. Ook oplossingen moeten dus in samenhang worden gemaakt. Technologie speelt daarbij een essentiële rol, van databeheer en logistiek tot de ontwikkeling van nieuwe apps en AI-applicaties. Maar al die technologische innovaties moeten wel ecologisch, ethisch en economisch verantwoord zijn, en maatschappelijk geaccepteerd worden. Voor samenhangende oplossingen zijn samenwerkende teams nodig. De 4TU.Federatie stimuleert samenwerking tussen de teams van de vier technische universiteiten, creëert kruisbestuiving tussen disciplines en faciliteert zo een transitie naar een nieuw normaal."

Download hier de PDF van het Jaarverslag 2020 (NL)
De Engelse versie vindt u hier