Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Innovatie voor het MKB?

donderdag, 3 juli 2014
Op 11 juni was Dr. Ir. Martijn Wisse, associate professor en een van de oprichters van het TU Delft Robotics Institute, aanwezig op Greentech 2014.

Op 11 juni was Dr. Ir. Martijn Wisse, associate professor en een van de oprichters van het TU Delft Robotics Institute, aanwezig op Greentech 2014. Op deze twee-jaarlijkse, internationale beurs voor professionals uit de sector tuinbouw en sierteelt demonstreerde hij zijn ‘Factory in a day’, een flexibel en betaalbaar roboticasysteem dat binnen 24 uur operationeel is. Dit project maakt roboticatechnologie ook voor het midden- en kleinbedrijf bereikbaar. 

Op verzoek van RAI Amsterdam worden sinds kort wetenschappers vanuit de drie technische universiteiten benaderd om deel te nemen aan enkele grote internationale beurzen. Op een speciaal ingericht gedeelte van de beurs, het zogenaamde Innovation Lab, wil de RAI haar schijnwerpers richten op technologische innovaties.

Wisse maakte tevens een tour over de beurs, op zoek naar de aanwezigheid van robotica in de huidige agrotech systems. Hij maakte daarvan een korte impressie. De robot-expert concludeerde dat deze technologie mondjesmaat aanwezig is, maar dat de grote doorbraak nog moet komen.

Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.factory-in-a-day.nl.