Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

4TU.VO platform van start

dinsdag, 6 juli 2021
Middelbare scholieren proeven aan ingenieursonderwijs

De komende vijf jaar bouwen de vier Technische Universiteiten aan een online onderwijsplatform voor het voortgezet onderwijs (VO). Middelbare scholieren kunnen via digitale lesmodules alvast proeven aan het kenmerkende onderzoeken en ontwerpen van het ingenieursonderwijs.

Het platform is een initiatief van de vier TU’s in samenwerking met het voortgezet onderwijs. 

Ingenieursaanpak

Het platform 4TU.VO bereidt leerlingen voor op het ingenieursonderwijs door middel van uitdagende en vakoverstijgende lesmodules waarin leerlingen veelal in teamverband technische uitdagingen oplossen. De vier TU’s kunnen met de actuele kennis die zij samen in huis hebben, inspringen op de behoefte aan actuele lesstof die de lesboeken vaak niet bieden. Voor elk onderwerp wordt een verhaal passend bij de belevingswereld van de leerlingen aangeboden. De ontwikkeling zal gebeuren in samenwerking met Ondernemerscollectief De Brouwerij

Ook de ontwikkeling van het platform zelf zal volgens de ingenieursaanpak van de vier TU’s gedaan worden. De ontwikkeling is daarom iteratief opgezet en biedt ruimte aan voortschrijdend inzicht. Deze aanpak zorgt in vijf jaar voor een volwassen platform dat goed aansluit bij de wensen van het voortgezet onderwijs. Volg het proces van de bouw via de website van 4TU.Federatie en de individuele universiteiten.

Het 4TU.VO platform 

Het 4TU.VO platform is een vooruitstrevend onderwijsplatform voor ingenieursonderwijs. Elke TU heeft een afdeling die zich richt op een goede aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en het universitaire onderwijs. Uniek is dat deze afdelingen van de vier TU’s hun krachten bundelen en samen werken met het VO. Daarmee werken ze toe naar een onderscheidend, kwalitatief hoogwaardig en breed onderwijsaanbod. 

Meer informatie: Renée Prins, programmamanager faculteit TNW, TU Delft, r.j.prins-1@tudelft.nl