Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6Ā  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

3TU volop in de belangstelling

woensdag, 30 april 2014
Met een knipoog naar het kaasmeisje Frau Antje geeft de verklede robot Amigo van de TU Eindhoven een tulp aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De machtigste vrouw van Europa was samen met premier Rutte aanwezig op de opening van de Hannover Messe op 7 april en bracht onder andere een bezoek aan de stand van de 3 technische universiteiten.

Op de grootste industriƫle beurs ter wereld waren de drie Nederlandse Technische Universiteiten aanwezig met een gezamenlijke stand van ruim 50m2. Zij toonden daar enkele van hun nieuwste technologieƫn met 14 interessante showcases.
De stand in de R&D-hal van de beurs heeft zich 5 dagen lang kunnen verheugen op enorme belangstelling. Op het hoogtepunt waren er zelfs 400 geĆÆnteresseerden aanwezig om zich te laten informeren over de innovatie ingezet door de 3 technische universiteiten.
ā€œDe Hannover Messe wasĀ een goede manier om de kracht van de Nederlandse technische universiteiten te laten zien. Samenwerking met de wereldwijde industrie, zoals gefaciliteerd door de Hannover Messe, is essentieelĀ om slimme oplossingenĀ mogelijk te makenā€, aldus IJsbrand Haagsma, secretaris van de 3TU.Federatie.

3TU.Innovation & Technology Conference

Ook in eigen land heeft 3TU zich onlangs gepresenteerd. In december vond in Eindhoven de 3TU.Innovation & Technology Conference plaats. Circa 300 bezoekers hebben gezien waartoe de drie Technische Universiteiten gezamenlijk in staat zijn. Tijdens de conferentie hebben onderzoekers laten zien wat het resultaat is van de investering in onderzoekssamenwerking tussen de drie instellingen. Er waren showcases te zien op de Technology Fair, waarbij enthousiaste onderzoekers interessante demoā€™s lieten zien. Bezoekers konden deelnemen aan interactieve workshops en lezingen op het gebied van high-tech & gezondheidszorg en energie & mobiliteit. Ook vonden er debatten plaats over actuele en toekomstige uitdagingen. In de plenaire sessie heeft nieuwbakken 3TU-voorzitter Dirk Jan van den Berg zijn visie gegeven op de toekomst met zijn Visions, Ambitions and Reality.Ā De conferentie was dermate succesvol dat alweer gesproken wordt over een volgende editie in maart 2015.

Cruciaal

De 3TU.Federatie stelt zich op het standpunt dat technologie van cruciaal belang is voor toekomstige economische groei, onze welvaart en ons welzijn. Het is daarom noodzakelijk om gezamenlijk de Nederlandse Technologiesector op kracht te brengen en te houden. De 3TU-activiteiten zullen daarom een grote mate van synergie hebben met het afgesloten Techniekpact en de Topsectoren. Onderwijs en Onderzoek zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden.