Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Denktank voor 4TU honours studenten

maandag, 13 mei 2019
Op 17 mei vindt de eerste editie van de 4TU Challenge Day plaats. Bij deze interdisciplinaire en intensieve dag zullen 80 honours studenten van de vier technische universiteiten samenkomen om ideeën uit te wisselen en gezamenlijk na te denken over uitdagingen binnen de Nederlandse samenleving.

Op 17 mei vindt de eerste editie van de 4TU Challenge Day plaats. Op dezeĀ interdisciplinaire en intensieve dag zullen 80 honours studenten van de vier technische universiteiten samenkomen om ideeĆ«n uit te wisselen enĀ gezamenlijk na te denken over grote uitdagingen binnen de Nederlandse samenleving.
De 4TU Challenge Day heeft onder meer als doel om de samenwerking te vergroten tussen de individuele honours programma's van de deelnemende universiteiten. "We willen de studenten verbinden, zowel met elkaar als met toonaangevende bedrijven," zegt Iris van der Loo, een van de organisatoren van deze dag.

Maatschappelijk relevante cases
Vier bedrijven werden gevraagd om een casus aan te leveren. Shell, Royal HaskoningDHV, The Sustainable Trade Initiative en ING vertegenwoordigen het bedrijfsleven en laten de studenten zien waar op dit moment de grote uitdagingen liggen die ze proberen op te lossen. Shell is momenteel bezig om te verduurzamen. Van der Loo legt uit: "In ondiepe zeeƫn zoals de Noord-Zee is Shell al bezig om nieuwe windmolenparken te realiseren, maar in diepere oceanen zoals in de buurt van Japan, Braziliƫ en de Golf van Mexico zijn deze parken economisch niet haalbaar en bovendien moeilijk te plaatsen. Shell zoekt daarom naar andere mogelijkheden om energie te halen uit de oceaan."

Interdiscipinaire teams
In interdisciplinaire teams van vier studenten - per TU een deelnemer -Ā  zal er aan de cases werken gewerkt worden. Het wordt een intensieve. De teams verplaatsen zich naar verschillende ruimtes waar steeds een ander bedrijf met nieuwe casus op hun wacht. Daarnaast krijgen de studenten ook een aantal workshops aangeboden, variĆ«rend van brainstormen tot pitchen.
Omdat er door alle studenten aan de cases wordt gewerkt, wordt er geen winnaar aangewezen aan het eind van de dag. Juryleden van de bedrijven en vanuit de universiteiten zullen beslissen welk idee het best is. "De 4TU Challenge Day is vooral bedoeld als een dag waarop de studenten veel nieuwe mensen leren kennen en in contact te komen met bedrijven en hen te laten zien wat ze in hun mars hebben."

EenĀ Honours Programme is een extracurriculair programma voor ambitieuze en gemotiveerde studenten. De universiteiten bieden dit programma aan voor zowel bachelor- als masterstudenten.

Foto: Pixabay