Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Marjolein Dohmen-Janssen nieuwe Secretaris 4TU

dinsdag, 17 november 2020

Het dagelijks bestuur van de 4TU.Federatie heeft Dr. Ir. Marjolein Dohmen-Janssen per 1 maart 2021 benoemd tot Secretaris.

Marjolein Dohmen - Janssen is momenteel vice-decaan Onderwijs bij de Faculteit Engineering Technology van  de Universiteit Twente en vervult daarnaast de rol van Managing Director van het 4TU Centre for Resilience Engineering. Zij volgt IJsbrand Haagsma op die per 1 november zijn loopbaan voortzet als Special Envoy for Public Affairs bij de Universiteit Twente.

Marjolein Dohmen-Janssen heeft Civiele Techniek gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft (TUD) en Imperial College of Science, Technology and Medicine (Londen). Na haar promotie aan de TUD is zij gestart als onderzoeker aan de Universiteit Twente (UT). Na een aantal jaren gewerkt te hebben als Universitair (Hoofd)Docent is zij vervolgens opleidingsdirecteur Civiele Techniek geworden, waarna zij in haar huidige rollen terecht is gekomen.  

“Marjolein Dohmen-Janssen is zeer goed ingevoerd in het bèta-techniek onderzoek en onderwijs in Nederland”
Louise O. Fresco

Louise O. Fresco, voorzitter 4TU, is verheugd over de benoeming van Marjolein Dohmen-Janssen: “Marjolein Dohmen-Janssen is zeer goed ingevoerd in het bèta-techniek onderzoek en onderwijs in Nederland. Met de ervaring als managing director van het 4TU Centre en haar verbindende kwaliteiten kunnen wij met Marjolein in haar nieuwe rol als Secretaris zowel binnen 4TU als met externe partners de samenwerking intensiveren zodat wij met onze onderzoeksprogramma’s concrete oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen kunnen bieden. Belangrijk onderdeel daarbij is het verder uitdragen van het belang van technologie in de context voor deze oplossingen.”