Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Minister Kamp bezoekt 4TU in Hannover

dinsdag, 25 april 2017
De stand van 4TU.High Tech systems op de Hannover Messe werd vandaag bezocht door minster Kamp. Op de grootste industriele beurs ter wereld demonstreren de vier TU's gezamenlijk hun nieuwste technologie op het gebied van robotics. Ook Wageningen University is dit jaar voor het eerst van de partij.

De stand van 4TU.High Tech systems op de Hannover Messe werd vandaag bezocht door minster Kamp. Op de grootste industriele beurs ter wereld demonstreren de vier TU's gezamenlijk hun nieuwste technologie op het gebied van robotics. Ook Wageningen University is dit jaar voor het eerst van de partij. De minister liet zich uitgebreid informeren over hun 'Poultrybot', een autonome eierraper die zelfstandig door de stal manoeuvreert om verloren eieren te rapen, het stalklimaat te meten en op zieke dieren te letten (foto).

Gisteren, maandag 24 april 2017, was het staatssecretaris Sander Dekker die een bezoek bracht aan de stand. Hij sprak daar met de studententeams van FAST en Ecomotive uit Eindhoven, de jongens en meiden van het Delftse Hyperloopteam en die van het Solar Team uit Twente met haar nieuwe zonneauto. Ook de projecten van de aanwezige wetenschappers konden rekenen op een bezoek van de staatssecretaris. Zo bekeek hij o.a. de Zebro's, zes-armige robots uit Delft, en de YuMi-robot uit Twente. De laatste is een collaborative robot en wordt daarom ook wel cobot genoemd. Dit soort robots is gemaakt om naast de mens te werken. 

Kamp in gesprek met de studenten van Hyperloop

Foto's:Inge Rehorst