Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

CEE heeft voet aan grond

donderdag, 26 mei 2016
Het 4TU.Centre for Engineering Education (CEE) ondersteunt en onderzoekt onderwijsinnovaties die plaatsvinden op de drie technische universiteiten van Delft, Eindhoven, Twente en wellicht straks ook in Wageningen.

Het 4TU.Centre for Engineering Education (CEE) ondersteunt en onderzoekt onderwijsinnovaties die plaatsvinden op de drie technische universiteiten van Delft, Eindhoven, Twente en wellicht straks ook in Wageningen. In korte tijd, vanaf september 2014, is het CEE-team erin geslaagd om een flink aantal projecten te initiëren die bijdragen aan de innovatie van het ingenieursonderwijs. Dit heeft geresulteerd in verschillende publicaties, van rapporten tot conferentiebijdragen, en de organisatie van activiteiten zoals workshops en meetings op kleine en grote schaal. Zo leerden onderwijsmedewerkers meer over de innovaties, deelden zij ideeën en konden zij actief deelnemen.
Voorbeelden van onderwerpen waarmee CEE zich momenteel bezig houdt zijn: interdisciplinair onderwijs, activeren van grote groepen, ondernemerschap en assessment for learning. Naast het initiëren van onderzoek, nodigt CEE ook regelmatig experts uit om inspirerende workshops te geven over deze onderwerpen, bijvoorbeeld volgende week: Workshop Entrepreneurial Thinking in Engineering Education & Active and Collaborative Learning.

Meer informatie over het centre  is te vinden op www.4tu.nl/cee, maar ook in het recent uitgebrachte Progress Report staat een overzicht van de innovatieprojecten die plaatsvinden op de drie universiteiten.