Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

3TU.Datacentrum en DANS bundelen krachten

woensdag, 8 mei 2013
Op 8 mei 2013 gaven 3TU.Datacentrum en Data Archiving and Networked Services (DANS) het startschot voor het samenwerkingsverband Research Data Netherlands.

Met deze coalitie, die ook voor andere partijen open staat, willen de twee data-archieven hun krachten bundelen op het gebied van duurzame data-archivering.

3TU.Datacentrum en DANS werken al langere tijd samen, onder andere bij de organisatie van de tweejaarlijkse Nederlandse Dataprijzen en de cursus Data Intelligence 4 Librarians. De oprichting van de coalitie versterkt deze samenwerking, vertelt directeur Peter Doorn van DANS. ‘Research Data Netherlands brengt ons een stapje verder richting onze gedeelde missie: het bevorderen van duurzame toegankelijkheid en verantwoord hergebruik van wetenschappelijke onderzoeksgegevens. Daarvan profiteert uiteindelijk de hele wetenschap.’ Ook Wilma van Wezenbeek, directeur TU Delft Library en penvoerder 3TU.Datacentrum, is verheugd over het initiatief. ‘Het is een logische stap om samen te gaan werken omdat we zo alle issues rond onderzoeksgegevens discipline- en instellingoverstijgend veel efficiënter en klantvriendelijker kunnen benaderen.’

Research Data Netherlands (RDN) staat vanaf het begin open voor andere wetenschappelijke bibliotheken en archieven, mits zij voldoen aan de eisen voor een Trustworthy Digital Repository (zoals het Data Seal of Approval).