Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Geen stille zomer

dinsdag, 23 augustus 2016
Een uitgestorven campus in de zomer? Niet in Twente! Daar organiseerden ze dit jaar de tweede editie van CuriousU, een summer school en festival in één.

Een uitgestorven campus in de zomer? Niet in Twente! Daar organiseerden ze dit jaar de tweede editie van CuriousU, een summer school en festival in Ă©Ă©n. Vanaf 14 augustus verwelkomde de Universiteit Twente 260 internationale studenten uit 40 landen voor een week met academische cursussen, inspirerende sprekers en entertainment. De cursussen besloegen de populairste onderzoeksvelden van 2016, zoals ‘The future of Health Technology’, ‘Serious Gaming’, ‘Smart Cities’ en -voor toekomstige ondernemers- ‘EntrepreneurialU’.

Dagelijks werd begonnen met een inspirerende spreker, zoals David Abbink, associate professor werktuigbouwkunde aan de TU Delft en Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Overdag werd er hard gewerkt door de studenten en dat was lang niet altijd makkelijk. Naast internationaal werd er ook interdisciplinair gewerkt en dat is vaak nieuw voor de studenten die zich voornamelijk in het tweede of derde jaar van hun bachelor bevinden. 's Avonds was er gelukkig volop gelegenheid om te ontspannen bij live optredens, een bbq met beach party en een bezoek aan de Grolsch Summer Sounds.

Voor meer info, zie de website van CuriousU.