Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Terugblik op Techniekdecanendag 2023

donderdag, 7 september 2023

Donderdag 31 augustus vond bij de TU Eindhoven de de tweede editie van de landelijke Techniekdecanendag plaats. De dag kende een vol programma, uiteenlopend van updates over ontwikkelingen in het techniekdomein tot pitches over onderwijsvernieuwing. Met ook dit jaar een hoge opkomst van de techniekdecanen afkomstig van alle vier de technische universiteiten en de RUG.

Vanuit het plenaire programma met een aantal presentaties over de laatste onderwijsontwikkelingen en een toelichting vanuit NWO-TTW, ging de dag verder met groepsdiscussies. De TU Eindhoven als ontmoetingsplek gaf een mooie gelegenheid voor rondleidingen langs een aantal labs, zoals het Nano medicine lab, de betonprinter en het Center for Wireless Technology.  Na de rondleidingen kwam de groep weer bijeen en kregen de techniekdecanen een inspiratiepresentatie over de noodzakelijke techniekpromotie en outreach naar scholieren. 

Gevolgd door een aantal korte pitches als inleiding voor de discussiegroepen in het World café over o.a. Onderwijsvernieuwing en Erkennen en waarderen in de praktijk, het  4TU Centre for Engineering Education (4TU.CEE) heeft over Erkennen en waarderen onlangs een adviesrapport uitgebracht.

De landelijke Techniekdecanendag was een waardevolle bijeenkomst die organisator 4TU secretaris Marjolein Dohmen-Janssen graag als jaarlijkse traditie voortzet.

Fotografie: Bart van Overbeeke