Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

4TU-wetenschappers schrijven mee aan IPCC-rapporten

woensdag, 1 juni 2022

De IPCC Assesment reports hebben bijdrages gehad van verschillende Nederlandse auteurs, voornamelijk van de 4TU-universiteiten. De rapporten zijn alarmerend en geven inzicht in de laatste ontwikkelingen en vooruitzichten. We hebben nu al te maken met ruim 1 graden opwarming van de aarde en de gevolgen zijn al merkbaar. Als de temperatuur nog verder stijgt, zullen de gevolgen alleen nog maar toenemen en op een aantal plekken leiden tot onomkeerbare schade.

Bij het IPCC assessment report van werkgroep II over adaptatie waren drie Nederlandse onderzoekers betrokken en bij werkgroep III over mitigatie zelfs vijf Nederlanders. De boodschap van de rapporten bracht het maatschappelijk debat op gang en vond weerklank in de pers en politiek.

Zo konden alle onderzoekers hun uitkomsten uitgebreid toelichten aan de pers en kon Werkgroep III haar uitkomsten toelichten bij de Tweede Kammercommissie van Economische Zaken en Klimaat en in gesprek met Minister Rob Jetten. De vijf Nederlandse klimaatexperts stellen dat een sterkere beleidsmaatregelen nog mogelijk zijn , maar dat het een verregaande transformatie van de systemen vereist die ten grondslag liggen aan onze economie, zoals energie, industrie, transport en landbouw.

Lees het volledige rapport hier:

https://www.ipcc.ch/assessment-report/ar6/