Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Gezamenlijk evenement 3TU-vrouwennetwerken

woensdag, 6 november 2013
De vrouwennetwerken van de drie TU’s houden op maandag 18 november voor het eerst een gezamenlijk evenement. ‘Engineering your career: collaboration, independence and competition’ is het thema van de dag.

Belangstellenden kunnen meedoen aan activiteiten aan hun eigen universiteit en -via een livestream- eventueel virtueel aanhaken op het programma aan een andere TU.

Het initiatief voor de eerste 3TU Female Faculty Networks conference komt vanuit Twente, vertelt Jannelies Smit van WISE-Network (Women in Science Eindhoven). “De voorzitter van onze Twentse evenknie FFNT kwam op het idee om eens iets met z’n drieën te doen. We weten echter dat onze doelgroep, zowel in Delft, Twente als Eindhoven, het waarschijnlijk veel te druk heeft om voor een dergelijk evenement naar één van de andere steden af te reizen.”

Daarom verzorgt elk van de drie vrouwennetwerken op de eigen locatie een deel van het programma, passend bij het centrale thema. Smit benadrukt dat het allemaal ‘afgeronde’ onderdelen zijn: “Ik heb liever dat mensen met plezier een déél van het programma kunnen volgen dan dat ze zich verplicht voelen om een heel dagprogramma bij te wonen”.

Wie het interessant vindt, kan ’s ochtends vanaf half negen via de livestream het programma in Twente volgen. Het programma in Delft is volgens Smit wat kleiner van opzet en wordt niet gestreamd. Wel kunnen belangstellenden in Enschede en Delft ’s middags virtueel de gebeurtenissen in Eindhoven ‘bijwonen’. Smit: “De een heeft misschien een uur de tijd, de ander twee uur. Op deze manier willen we het zo laagdrempelig mogelijk maken, geïnteresseerden kunnen zelf de krenten uit de pap halen.” Het evenement (in het Engels) is bedoeld voor alle wetenschappers aan de drie TU’s, mannen en vrouwen. Kijk voor meer informatie of aanmelden voor de programma's op de websites van de TU/e, de UT of TU Delft.