Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

3TU Alumni in trek bij bedrijven VS

vrijdag, 6 februari 2015
Veel alumni van de TU Delft, TU Eindhoven en Universiteit Twente werken in de Verenigde Staten. De drie technische universiteiten startten daarom onlangs met de oprichting van gezamenlijke lokale alumnikringen in o.a. Boston, New York, Seattle, San Francisco en Houston.

Veel alumni van de Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven en Universiteit Twente werken in de Verenigde Staten. De universiteiten startten daarom onlangs met de oprichting van gezamenlijke lokale alumnikringen in o.a. Boston, New York, Seattle, San Francisco en Houston. Het netwerk van Nederlandse alumni in de VS bestaat op dit moment uit meer dan 3.000 leden.

De drie technische universiteiten hebben in dit 3TU verband tot nu toe alumnikringen opgericht in vijf Amerikaanse steden. Inmiddels zijn er ter plaatse diverse Nederlandse alumni die als vrijwilliger het stokje van de organisatie overnemen en de kringen ‘levend’ gaan houden. Verder zijn bedrijven als Google en Microsoft aangesloten waar nog eens tientallen Nederlandse alumni werken.

“Amerika is belangrijk voor Nederland en voor de Nederlandse technische universiteiten. In de VS wonen meer alumni van de drie technische universiteiten dan waar ook ter wereld buiten Nederland. De cultuur spreekt Nederlandse ingenieurs aan en er zijn veel grote toonaangevende bedrijven en organisaties”, vertelt de Amerikaan Joe Laufer, verantwoordelijk voor het alumnibeleid van de Universiteit Twente.

Door de netwerken van de drie universiteiten te bundelen ontstaat een interessant netwerk voor de alumni in de VS, maar ook voor de studenten in Nederland die naar Amerika willen voor een stageplek bijvoorbeeld. Anouk Dijkstal, Manager Alumni Relations van de TU Delft: “Er zitten veel Nederlandse alumni in de VS, maar ze weten dit niet van elkaar. Vaak hebben deze mensen interessante functies en werken ze voor gerenommeerde bedrijven.”

Meer informatie

Er is een Linked-In groep opgericht voor alumni in de VS; zie: tinyurl.com/USNLengineers