Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

4TU Impact Challenge 2020

dinsdag, 6 oktober 2020
Unieke innovatiechallenge. Jonge talenten pitchen baanbrekende ideeën. Publiek mag meestemmen.

Jonge toptalenten in Nederland gaan de strijd met elkaar aan tijdens de online finale van een unieke innovatiecompetitie van de vier Nederlandse technische universiteiten. Op donderdagmiddag 19 november vindt de online finale plaats van de 4TU Impact Challenge.

Acht finalisten van de vier technische universiteiten, nemen het tegen elkaar op. Wie van hen heeft het beste business idee? De winnaar van de challenge gaat mee met de Nederlandse handelsmissie naar de World Expo in Dubai.  Maar ook het publiek mag stemmen; de finalist met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

De finalisten werden geselecteerd tijdens de voorrondes aan de afzonderlijke universiteiten (Delft, Eindhoven, Twente, Wageningen). Allemaal vol baanbrekende ideeën voor nieuwe technologieën die ons leven verbeteren én Nederland op de kaart kunnen zetten als innovatieland. De kandidaten hebben hun idee of prototype verbeterd met hulp van coaches van bedrijven die vooruitstrevend zijn in hun vakgebied. Met behulp van chatsessies en trainingen zijn de acht finalisten klaargestoomd voor de pitch van hun leven.

Harm de Vries – Innovation Industries: “We komen graag in contact met jonge talenten en daarom is deze challenge voor ons interessant. Door te investeren in jonge ondernemers helpen we hen samen met de incubation programma’s van 4TU in het zetten van de volgende stap in de ontwikkeling van hun start-up. Naast het financieren van veelbelovende vroege-fase ondernemingen in de deep tech, proberen we actief bij te dragen aan het succes van deze ondernemingen. Dat gaat verder dan alleen maar het verschaffen van kapitaal; samen met de 4TU geven we advies, denken we mee over het business plan en delen we onze netwerken”

De vier technische universiteiten maken zich hard voor technologische innovatie. Zij zijn de kweekvijver voor jong talent en bieden hun studenten uitgebreide startup faciliteiten om te helpen hun ideeën te verwezenlijken. De 4TU Impact Challenge laat zien hoe onze studenten ‘bright minds’ zijn. Deze slimme koppen werken aan technologische innovaties die een onmisbare schakel zijn in het transitieproces naar een veerkrachtige, veilige en duurzame toekomst.

Volg de online finale op 19 november van 15.00 – 16.30 uur via https://4tuimpactchallenge.nl/
Wie mee wil stemmen, kan zich vooraf registeren op de website.