Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

4TU Career Special 2020

vrijdag, 12 juni 2020

Solliciteren in coronatijd? Ga er maar aan staan als bijna- of pas afgestudeerde. Deze tweede editie van de 4TU Carrière Special staat daarom bomvol tips over hoe je dat kunt aanpakken. Het is een bijzondere uitgave, omdat het magazine geproduceerd en gepubliceerd werd in een periode van crisis. Maar bovenal beseften de redacties van de vier technische universiteiten, dat de banenzoeker best een beetje hulp kan gebruiken nu.  

In dit nummer vind je daarom veel informatie over ‘het nieuwe werken’. Onder andere praktische adviezen voor digitaal solliciteren. Verder komt een verhaal aan bod over de gevolgen van de coronacrisis voor de arbeidsmarkt. Goed om alvast te weten: universiteiten, zeker technische, zijn randvoorwaardelijk voor innovatieve ecosystemen. Het zijn woorden van Paul van Nunen, verbonden aan Brainport Development in Eindhoven. ‘Uiteindelijk zullen we het verdienvermogen in Nederland moeten versterken door de koppeling van nieuwe kennis aan nieuwe producten. Gelukkig hebben we die goede universiteiten’, aldus Van Nunen.

Verder berichten we over ondernemerschap, start-ups en de  carrières van onze alumni. Louise O. Fresco, voorzitter van de 4TU.Federatie en voorzitter college van bestuur van de universiteit van Wageningen, trapt af met de volgende woorden: ‘Op het moment dat de wereldeconomie tot stilstand komt en onze campussen gesloten zijn, verschijnt deze carrièrespecial om onze studenten te laten zien dat hun diploma een wereld aan onbegrensde mogelijkheden biedt.’

Welke mogelijkheden dat zijn, lees je in deze special.