Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

DEAN: het 4TU alumni netwerk gaat virtueel

maandag, 15 juni 2020
Sinds 2014 werken alumni relations van TU Delft, UTwente en Wageningen University nauw samen om een 4TU netwerk op te bouwen.

Sinds 2014 werken alumni relations van TU Delft, UTwente en Wageningen University nauw samen om een 4TU netwerk op te bouwen. Gezamenlijk heeft 4TU meer dan 280.000 alumni, waarvan 60.000 in het buitenland.

Door samen te werken wordt de kritieke massa gehaald om ook in het buitenland met onze alumni in contact te blijven. Een belangrijke groep die veel voor de universiteiten terugdoet in de vorm van onder andere gastcolleges, studie advies, mentoring, samenwerking in onderzoek of donatie voor projecten.

Virtuele alumni events

Als je elkaar niet fysiek kunt ontmoeten, doen we dat online.
Met de opkomst van COVID19 wereldwijd is de behoefte aan onderling contact voor alumni in het buitenland belangrijk. Daarom heeft DEAN gedurende de afgelopen twee maanden voor alle actieve locaties (Scandinavië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, USA/Canada East en USA/Canada West)  een virtueel alumni event georganiseerd. Het doel van deze events is de band met de universiteiten verder te versterken en het onderlinge contact te bevorderen.


Het programma bestond uit updates van de universiteiten, een keynote van een inspirerende alumnus en een virtuele BYOB (Bring Your Own Beverage) borrel. Totaal hebben ruim 500 alumni zich voor deze events ingeschreven.
Met een gemiddelde waardering van 8,5 en een aanbevelingscijfer van ruim 8,5 zijn de events erg goed door onze alumni ontvangen. Dat blijkt ook uit de opmerkingen in de korte enquête:

“I thoroughly enjoyed participating, getting to meet others in my area, and meeting everyone else from across the eastern-half of North America and NL!  It was a great escape from current times with stay-at-home orders, and not being able to travel. I look forward to participating again in the future”

 "Thanks very much. It was a very good experience to be able to link up with a group of people with the same background, same interest in France. Hope we will have more often such an opportunity!

“The event was well organised, dynamic and participative."

"Great job! Unbelievable attention to detail made it better, including the idea/risk-taking of the borrels, the group facilitation, and the comprehensive follow-ups including survey, attendee list and especially WhatsApp local groups. Congrats to all who organized it!"

De vervolgstap is dat er na de zomer een aantal online thema events wordt georganiseerd, waarbij we alumni per thema in verschillende tijdzones zullen bedienen.

Dutch Engineers Alumni Network (DEAN)
In 2014 lanceerden de vier technische universiteiten (TU Delft, Universiteit Twente, Wageningen University en TU Eindhoven) het Dutch Engineers Alumni Network (DEAN), dat inmiddels is ontwikkeld tot een wereldwijd netwerk met communities in Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië, Spanje, Frankrijk, Zwitserland en USA.
Het netwerk bestaat uit ruim 280,000 alumni, succesvolle ingenieurs die werkzaam zijn in diverse sectoren, niet alleen bij prestigieuze organisaties maar ook als ondernemer of in de wetenschap. Kortom, een netwerk met een scala aan kennis, contacten en advies! 

Wil je meer weten over DEAN, neem dan contact op Anouk Dijkstal, a.s.dijkstal@tudelft.nl; Joe Laufer, j.laufer@utwente.nl of Denise Spiekerman, denise.spiekerman@wur.nl.