Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Word Aanjager van Technologie

maandag, 30 augustus 2021

De groep studenten die vorig jaar de Techrede 2020 voordroegen, noemen zichzelf vanaf 2021 de Aanjagers van Technologie. Deze groep gedreven en technologisch opgeleide studenten hebben de ambitie om de benodigde transities te versnellen middels technologische innovaties.

Op 1 oktober 2020 is in ‘De Techrede 2020’ een oproep gedaan aan de politiek en het bedrijfsleven om technologische innovaties hoog op de agenda te zetten. Op die manier kunnen we transities versnellen die voor een duurzame, veilige en veerkrachtige samenleving noodzakelijk zijn. Als Aanjagers van Technologie gaan wij op zoek naar antwoorden op de vragen hoe we transities kunnen versnellen met technologische innovaties, wie daarvoor nodig zijn en wat ons nog in de weg staat. Hoe kunnen we samenwerking versterken en zetten we plannen om in actie? Met de zoektocht naar antwoorden op deze vragen gaan we in 2021 een antwoord geven op de oproep die we tijdens de Techrede 2020 hebben gedaan.

Aanjagers van Technologie: Op Transitietour

Tijdens de Transitietour zijn de Aanjagers van Technologie op zoek gegaan naar antwoorden op de vraag ‘Hoe versnellen we de transities middels technologische innovaties en wie speelt welke rol daarin?’. Met verschillende stakeholders is er gewerkt aan de uitdagingen van morgen, de mogelijke oplossingen en er zijn verschillende puzzelstukken gelegd; samen vormen we de puzzel van de toekomst!

Tijdens de Techrede 2021, een hybride evenement, delen de Aanjagers van Technologie hun bevindingen en doen aanbevelingen voor de nabije toekomst.

Maatschappij, technologie, Stem van de Toekomst 

"Wij brengen de (jongeren)organisaties, onderzoekers, ondernemers en politici bij elkaar en jagen hen aan mee te denken én te werken aan het versnellen van de transities. Dit doen we binnen de thema’s: energie, circulaire economie, voedsel en landbouw, digitale veiligheid en zorg. De invalshoek is van maatschappelijke én technologische aard en het perspectief is ‘aangejaagd door de Stem van de Toekomst’."

Het geheel wordt is in beeld gebracht voor een brede doelgroep middels podcasts, online content en een YouTube serie. De Techrede 2021 is hét moment om stil te staan bij de geboekte vooruitgang sinds de Techrede 2020 én het startschot voor het versnellen van de transities!

Bekijk de pagina Media (hieronder) voor niet te missen video’s, blogs en podcasts.
Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Aanjagers van Technologie via social media:

Twitter Facebook Instagram Linkedin