Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Hete Waterstofhangijzers: De Stem van de Toekomst

dinsdag 7 juni 2022 / 10.00 - 17.30

Ben jij ge√Įnteresseerd in de energietransitie? Wil jij je stem laten horen over de toekomst? En vind jij het ook belangrijk dat Rob Jetten de juiste waterstofkeuzes maakt? Dan zijn wij, Aanjagers van Technologie Gijs en Sophie, op zoek naar jouw hulp! Wij zetten ons namelijk in voor het versnellen van de waterstoftransitie.

Algemeen

Nederland heeft zeer ambitieuze waterstofdoelstellingen, maar tegelijkertijd blijft de opschaling van waterstofproductie nog uit. Waarom is dit? 

Met die vraag in het achterhoofd gingen wij de afgelopen maanden met verschillende bedrijven en experts in gesprek. Tijdens dit proces ontdekten we dat het waterstofnarratief nog niet zo eenduidig is als het wellicht lijkt. Daarnaast zagen we dat de Nederlandse politiek nu echt een richting moet kiezen over de rol van Nederland in de waterstofeconomie.

Wij geloven dat de mening van ons als studenten, voor wie dit de toekomst is, moet worden meegenomen. Het is dus van belang dat de minister van Klimaat en Energie, Rob Jetten, onze stem te horen krijgt over de richting die hij volgens ons zou moeten kiezen.  

Wij, Gijs en Sophie, kunnen dit niet alleen; we hebben JOUW hulp nodig om deze stem te formuleren. We nodigen jou dan ook graag uit om op dinsdag 7 juni naar Delft te komen en deel te nemen aan de casusdag Hete Waterstofhangijzers: de Stem van de Toekomst. 

Wat gaan we doen? 

Tijdens deze dag leggen we onze drie Hete Waterstofhangijzers aan jullie voor. We doen dit door middel van 3 cases waarbij experts de problematiek en keuze mogelijkheden uitleggen. Deze experts praten jullie bij over de laatste ontwikkelingen op dat gebied, zodat jullie een ge√Įnformeerde mening kunnen vormen. Op basis van jullie inzichten en idee√ęn zullen we een conclusie vormgeven die wij in september aan Rob Jetten gaan voordragen.¬†

Unieke kans

Deelname aan deze dag biedt jou een unieke kans om jouw stem aan de politiek kenbaar te maken. Ook kom je in contact met toonaangevende experts uit de industrie en wetenschap en heb je de kans om met professionals, andere ambitieuze studenten en bedrijven te netwerken, onder meer tijdens een borrel. Kortom: het wordt een dag om te leren, je mening te vormen en delen, te ontmoeten en de politiek te be√Įnvloeden.
Welke experts je gaat ontmoeten, houden we nog even een verrassing; deze line-up hoor je later.

Praktische informatie

De dag duurt van 10.00 tot 17.30 uur inclusief lunch en borrel en vindt plaats in het Co-creation Centre van the Green Village in Delft (Van den Broekweg 4, Delft) op dinsdag 7 juni. Dit is hét fieldlab voor duurzame innovatie in de gebouwde omgeving; je kunt hier onder meer verschillende toepassingen zien van waterstof in de gebouwde omgeving.

Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je nu alvast in via dit formulier.

Vragen?

Neem dan contact op met ons via aanjagersvantechnologie@4tu.nl.