Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Succesvol verloop eerste landelijke 4TU Techniekdecanendag

vrijdag, 2 september 2022

Op vrijdag 1 september kwamen de techniekdecanen van de vier TU’s en de RUG in het Omnia gebouw van de WUR bij elkaar om te spreken over de uitdagingen in de technische wetenschappen en hoe het techniekdomein op zowel het onderzoek als onderwijs terrein verder versterkt kan worden. De dag verliep succesvol mede door de hoge opkomst en het feit dat er inbreng was vanuit verschillende faculteiten.

Er was een plenair programma waar presentaties waren van het Techniekdecanenoverleg, het NWO-domein toegepaste en technische wetenschappen (TTW), de Raad Civiele Techniek en de Raad voor de Werktuigbouwkunde. Tussendoor gingen de aanwezigen uiteen in kleine groepjes om de diepte in te duiken.

Een van de concrete acties waar de techniekdecanen mee aan de slag gaan, is het uitwerken van een sectorplan Technische Wetenschappen waarin zowel de construerende technische wetenschappen als de ontwerpende ingenieurswetenschappen aan bod komen.   Er is een groot tekort aan deze ingenieurs, die zo hard nodig zijn voor het realiseren van de transities waar we als maatschappij voor staan.

De animo was zo groot dat er volmondig ja werd gezegd op het idee van 4TU secretaris Marjolein Dohmen-Janssen om voortaan steeds op de donderdag voor de start van het academisch jaar een Landelijke Techniekdecanendag te organiseren.