Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6Ā  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

4TU.Binnenhofcolleges om Den Haag van tech-kennis te voorzien

maandag, 26 april 2021

Een hoogleraar, een student en een ondernemer praten politici in een uur tijd bij over de laatste technologische ontwikkelingen

De vier Technische Universiteiten organiseren in de periode van 21 mei tot aan het zomerreces elke vrijdag een 4TU.Binnenhofcollege voor politici en hun medewerkers. In een reeks van zeven digitale colleges worden politici door een hoogleraar, een student en een ondernemer in een uur tijd bijgepraat over de laatste technologische ontwikkelingen. De themaā€™s lopen uiteen van medische technologie en Agri & Food tot duurzame mobiliteit en sleuteltechnologieĆ«n. De 4TU.Binnenhofcolleges zijn een initiatief van 4TU in samenwerking met VNO-NCW en FME.

Kennis als sleutel voor de oplossing

De politiek moet de komende periode talloze besluiten nemen over ingrijpende veranderingen in onze economie en samenleving. Of het nu gaat om de digitalisering van onze samenleving, de toekomst van onze gezondheidszorg en voedselvoorziening, het realiseren van de energietransitie of duurzame mobiliteit.

Deze besluiten, die ook op de lange termijn gevolgen hebben, zijn gebaat bij hoogwaardige technologische kennis. De vier Technische Universiteiten, VNO-NCW en FME willen in die kennis voorzien en delen die kennis in een reeks van zeven 4TU.Binnenhofcolleges van elk een uur. Daarin komen de meest relevante technologieƫn aan bod -vanuit het perspectief van de wetenschapper, de student en de ondernemer- en wordt de brug geslagen naar de beleidsterreinen waarmee de politici te maken hebben.

Meer informatie over de inhoud en sprekers van de zeven colleges.

In de media

Lees het artikel ''TUā€™s praten politici bij over technische ontwikkelingen'' in het blad Cursor van de TU/e. Daarin een interview met hoogleraar Maarten Steinbuch, die ook een digitaal college voor zijn rekening neemt.

Contact
Voor meer informatie over de Binnenhofcolleges kunt u contact opnemen met de secretaris van 4TU, Marjolein Dohmen-Janssen op +31 (0) 6 83 22 50 59 of een e-mail sturen naarĀ 4tu.binnenhofcolleges@4tu.nl.