Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

De 3 TU's zegevieren in World Solar challenge

zondag, 25 oktober 2015
De teams van de TU Delft, Universiteit Twente en TU Eindhoven hebben bewezen dat Nederland tot de absolute wereldtop behoort op het gebied van zonne-auto's.

Het Nuon Solar Team van de TU Delft heeft de Bridgestone World Solar Challenge gewonnen. Het is de zesde keer dat het team de race wint. Solar Team Twente is als tweede geëindigd na een bloedstollende nek-aan-nekrace. Met de winst van de ‘Stella Lux’ van de TU Eindhoven in de categorie Gezinsauto’s is de winst voor de 3 technische universiteiten compleet.

Tijdens de race in de categorie Snelle zonne-auto’s lag Solar Team Twente lange tijd op kop. Op de voorlaatste dag werd zonneauto ‘Red One’ ingehaald door het team uit Delft. De strijd tussen de twee Nederlandse teams was tot en met de straten van Adelaide spannend en Delft trok daarbij aan het langste eind.

Bridgestone World Solar Challenge is de prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers reden de Solar Teams met hun zonneauto’s 3.000 kilometer dwars door Australië, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden.