Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

3 TU's invloedrijk

dinsdag, 9 februari 2016
De faculteiten bij de drie Nederlandse technische universiteiten behoren tot de meest invloedrijke onderzoeksgroepen wereldwijd op het gebied van chemical engineering.

De faculteiten bij de drie Nederlandse technische universiteiten behoren tot de meest invloedrijke onderzoeksgroepen wereldwijd op het gebied van chemical engineering. Dat is de conclusie van de zware commissie die het onderzoek op dit vlak onder de loep nam bij de drie Nederlandse technische universiteiten.

Om de kwaliteit van het onderzoek te waarborgen, laten universiteiten periodiek hun facultaire onderzoeksprogramma’s doorlichten, door middel van onderzoeksvisitaties. De drie Nederlandse TU’s lieten zo onlangs hun onderzoek op het gebied van chemical engineering beoordelen door een commissie van hoogleraren van vermaarde instituten zoals MIT en de École Polytechnique Fédérale de Lausanne. Hun rapport is deze week gepubliceerd.

De commissie is lovend over het onderzoek op gebied van chemical engineering aan de drie TU’s. Het is in de breedte wereldwijd ‘highly competitive’, schrijft de commissie. “De drie instellingen zijn succesvol in het combineren van chemical engineering en scheikunde en biologie. Dat is in lijn met de internationale ontwikkelingen in dit gebied, en soms zijn ze daarin zelfs leidend.”


Bron: TU/e Nieuws