Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Twee nieuwe 3TU.Research Centres van start

woensdag, 30 april 2014
Met de recente toekenning van de subsidie voor het 3TU Sectorplan Techniek 2014-2017 heeft het bestuur van de 3TU.Federatie gekozen voor de oprichting van twee nieuwe Research Centres.

Mens-Technologie

Onder leiding van wetenschappelijk directeur professor Dirk Heylen (Universiteit Twente) zal in het onderzoekscentrum ‘Humans & Technology’ onderzoek gedaan worden naar mens-technologie interactie. In de onderzoekslijnen verenigt het center de informatica, psychologie en industriĂ«le ontwerpen en aanverwante disciplines. Zo worden nieuwe vormen van samenwerking verkend met als doel innovatieve ontwikkelingen voor een leefbare techno-wereld.

Nieuwe materialen

Technologische doorbraken vereisen doorbraken in het functioneren van materialen. High-Tech materials vormen daarom de sleutel naar nieuwe en duurzame technologie en dit vormt de basis voor het 3TU.Research Centre ‘High-Tech Materials’. Het centrum heeft als doelstelling om het onderzoek aan en de ontwikkeling van nieuwe, innoverende materialen, gericht op nieuwe functies, betere eigenschappen, efficiĂ«ntere productie en langere levensduur, te stimuleren en te intensiveren in nauwe samenwerking met ontwerpers en industrie.

Binnenkort zullen beide centra een eigen pagina krijgen op deze website.