Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6Ā  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Veel aandacht voor 3TU.CEE symposium

dinsdag, 23 september 2014
Alle stoelen waren bezet tijdens de officiële lancering van het nieuwe 3TU.Centre for Engineering Education op maandag 22 september. Directeur Jan van der Veen was zeer tevreden gestemd met alle positieve reacties.

Alle stoelen waren bezet tijdens de officiƫle lancering van het nieuwe 3TU.Centre for Engineering Education op maandag 22 september. Directeur Jan van der Veen was erg tevreden gestemd door alle positieve reacties.

Om het centrum en haar doelstellingen goed onder de aandacht van haar doelgroep te brengen, organiseerde 3TU.Centre for Engineering Education op maandag 22 september 2014 een Kick-off symposium voor onderwijsprofessionals binnen de technische universiteiten van Nederland. Dat deze doelgroep blij is met het intiatief, bleek wel uitĀ het grote aantal aanmeldingen.Ā Ruim 170 bezoekers zagenĀ tijdens het ochtendprogramma toespraken van 3TU.Onderwijs-voorzitter en tevens rector van de TU Eindhoven, Hans van Duijn, en zijn Delftse collega Anka Mulder, Vice-President for Education & Operations. Hoge ogen gooide ook de keynote van dezeĀ ochtend. Deze werd verzorgd door Dr. Ruth Graham,Ā die bij MIT de onderwijsvernieuwing heeft doorgevoerd. ZijĀ spoorde de 3TUā€™s aan tot meer durf.

Tijdens de ā€˜innovatiemarkt' presenteerden diverse innovatieve en veelbelovende onderwijsprojecten, die momenteel bij de drie technische universiteiten lopen, zich aan elkaar en aan de bezoekers van het symposium. Later in de middag hebben ruim 80 personen deelgenomen aan een van de twee aangeboden creatieve sessies. Tijdens deze sessies maakten zij zich diverse technieken eigen, die gebruikt kunnen worden bij het hervormen van het techniekonderwijs.

3TU.CEE

Het 3TU.CEE is een centrum waarin de drie technische universiteiten van Eindhoven, Twente en Delft de krachten en vooral alle kennis bundelen op het gebied van innovaties in het ingenieursonderwijs. Nederland wil op dat gebied een leidende rol in Europa innemen. Mede door de uitvoering van het Techniekpact en het Sectorplan Technologie stijgt het aantal techniekstudenten, waarbij de technische universiteiten aantrekkelijk onderwijs aanbieden voor een brede groep studenten. Gecombineerd met de stevige uitdaging om de studierendementen verder te verhogen is verdere innovatie binnen het ingenieursonderwijs noodzakelijk. Het 3TU.CEE is de plek waar docenten en wetenschappers hun kennis bundelen en uitdragen op het gebied van het ingenieursonderwijs.

ā€œBinnen de technische universiteiten worden momenteel veel grote en kleinere onderwijsinnovatieprojecten doorgevoerdā€, zegt dr. Jan van der Veen, directeur van het centrum in oprichting. ā€œHet CEE verzamelt al deze kennis en praktijkinformatie en zorgt ervoor dat andere docenten binnen de drie technische universiteiten daar weer gebruik van kunnen maken.ā€ Het centrum zal zelf ook onderzoek gaan doen, om te beginnen naar mogelijkheden om het interdisciplinaire karakter van het ingenieursonderwijs te versterken.