Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Flinke verhoging aantal eerstejaars aan de drie universiteiten

donderdag, 22 augustus 2013
Uitgaande van de aanmeldingscijfers die StudieLink elk jaar verzamelt, zitten de drie technische universiteiten daarbij in de lift:

De TU/e mag rekenen op 16% meer instroom. De groei is niet gelijkelijk over de faculteiten verdeeld; Technische Natuurkunde en Biomedische Technologie groeien met meer dan de helft, Bouwkunde ziet een terugval van een derde en Technische Informatica staat licht in de min met een daling van 4 procent.

De UT lijkt op een recordaantal nieuwe studenten af te stevenen. De vooraanmeldingen voor bacheloropleidingen zijn maar liefst met 17 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Wat opvalt is dat met name de techniekopleidingen in de lift zitten met ruim 25 procent meer vooraanmeldingen. De opleidingen die het sterkst stijgen zijn: Technische Bedrijfskunde, Scheikundige Technologie en Electrical Engineering.

De TU Delft geeft over het aantal aanmeldingen op haar site geen informatie, maar volgens StudieLink ligt ook daar het aantal vooraanmeldingen hoger dan afgelopen jaar.