Part of the
4TU.
Health
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Health
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

secretaris@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Biosensing Team Twente start als negende studententeam van de Universiteit Twente

Thursday, 29 February 2024
UTwente

Biosensing Team Twente start als negende studententeam van de Universiteit Twente

Biosensing Team Twente (BTT) is vanaf dit jaar officieel een studententeam van de Universiteit Twente. De multidisciplinaire groep studenten wil een bijdrage leveren aan het bloeiende ecosysteem van biosensingtechnologie in Twente. Het nieuwe studententeam ondersteunt het UT-team dat meedoet aan de internationale studentencompetitie SensUs, met als thema sensortechnologie voor gezondheid.

De Universiteit Twente deed al mee aan de laatste vier edities van de internationale SensUs competitie, georganiseerd door de TU/e. Dit jaar krijgt het deelnemende team officiële erkenning als studententeam. Diana S. Andreoli, UT SensUs team co-captain, research team lead, mede-oprichter en bestuurslid van het nieuwe team, zegt: "Na een jaar onvermoeibaar werken, met als resultaat een prijs tijdens de competitie, zijn we er trots op dat we dit jaar officieel het negende studententeam van de Universiteit Twente worden. Dit is een belangrijke mijlpaal onderweg naar ons doel om de zichtbaarheid van studenten op de UT op het gebied van biosensing te vergroten.

UT-BREDE INSPANNING

Bij hun inspanningen om een baanbrekende biosensor te maken, maakt het studententeam gebruik van de laboratoria en onderzoeksgroepen die deel uitmaken van het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie. De studenten waarderen dat ze hand in hand konden werken met onderzoekers van verschillende groepen op de UT. Diana voegt hieraan toe: "Hun expertise en ondersteuning hebben onze inspanningen voor de ontwikkeling van onze biosensor gestimuleerd en we zijn deze gewaardeerde groepen oprecht dankbaar".

(...)

BIOSENSING TEAM TWENTE

Biosensing Team Twente wil vooroplopen op het gebied van de biosensingtechnologie, point-of-care diagnostiek, de continue promotie van biosensing promoten en daarnaast het UT-ecosysteem op dit gebied versterken. Biosensing Team Twente is het negende officiële studententeam van de Universiteit Twente. Diana S. Andreoli, Roman Koval, Thomas J. Martens en Jan Pieter de Rie, vier toegewijde studenten die integraal deel uitmaakten van het team van vorig jaar, hebben hun passie en betrokkenheid voortgezet. Dit jaar vormen zij het oprichtingsbestuur van BTT en werken zij hard aan de oprichting van BTT als officieel studententeam van de universiteit.


Voor het volledige artikel, zie de website van TechMed.