Part of the
4TU.
Health
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Health
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

secretaris@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Leefstijlverandering in preventie en zorg

Tuesday 10 September 2024
Wageningen Universiteit

Leefstijlverandering in preventie en zorg

Een gezonde leefstijl wordt steeds belangrijker in de geneeskunde en zorg. Voeding en gedrag krijgen daarbij speciale aandacht. Deze cursus biedt wetenschappelijke kennis over de invloed van voeding op onze gezondheid.
Ook bespreken we voedingsfysiologie, psychiatrie en fysieke mechanismen. Deze cursus biedt verdiepend inzicht vanuit verschillende perspectieven zoals onderzoek, beleid en dagelijkse dokterspraktijk. Hiermee kun je succesvoller zijn met leefstijlgeneeskunde en leefstijlinterventies.

Bijna 60% van de volwassenen in Europa heeft overgewicht of obesitas, zo meldt de WHO. Nederland zit hier net onder. Dit is een groot probleem, want deze mensen hebben meer kans op ziektes. Denk aan kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en luchtwegaandoeningen. Overgewicht en obesitas veroorzaken 13% van alle sterfgevallen.

In deze cursus delen toonaangevende wetenschappers en praktijksprekers hun visie over leefstijlverandering vanuit hun eigen perspectief. Zo krijg je een compleet beeld van hoe complex leefstijlverandering is en de waardevolle uitkomsten van onderzoek en praktijk. Je kunt jouw eigen casus of vragen voorleggen aan de verschillende specialisten. Ook is er ruimte om te netwerken met de deelnemers van de cursus.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor professionals die hun kennis over leefstijlgeneeskunde en leefstijlinterventies willen vergroten. Ook leer je meer over de achterliggende psychologie en wetenschap. Het niveau van de cursus is hbo/wo.
Ben je werkzaam als zorgprofessional? Bijvoorbeeld als arts, specialist, diëtist, praktijkondersteuner, fysiotherapeut, leefstijlcoach, gezondheidsadviseur, gewichtsconsulent of apotheker? Dan is deze cursus geschikt voor jou.