Part of the
4TU.
Health
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Health
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Website MedTechNL gelanceerd

Sunday, 19 December 2021

MedTechNL wil de Nederlandse economie een boost geven en de zorgsector toekomstbestendig maken door de inzet van medische technologie. “Met een toonaangevend ecosysteem van meer dan 270 partijen kunnen we mensen uit het ziekenhuis houden en de zorgkosten verlagen”, zegt Nico Verdonschot, wetenschappelijk directeur van het TechMed Centre. “We naderen de grenzen van ons huidige zorgstelsel en het zal in de toekomst onhoudbaar en onbemand worden.”

Medische technologie staat centraal in deze toekomst en daarom wil MedTechNL kosteneffectieve producten te ontwikkelen, de gezondheidsresultaten verbeteren om zo de zorg en gezondheid in Nederland te transformeren. Dit doet MedTechNL door drie concepten te implementeren die we met medische technologie kunnen realiseren: preventie en vroege diagnostiek, behandeling binnen een ziekenhuis met minimale bijwerkingen en monitoring en behandeling van patiënten in hun eigen leefomgeving. Dit is een noodzakelijk stukje van de puzzel om de toenemende zorglast, de stijgende vraag naar zorgpersoneel en de daarmee gepaard gaande kosten aan te pakken.

Deze week lanceerde MedTechNL haar website (www.medtechnl.life) na in oktober een nationale groeifonds aanvraag te hebben ingediend. In januari hoort het consortium of het door de toegangspoort’ controle is alvorens de nationale groeifondscommissie er een inhoudelijk oordeel over zal vellen.