Part of the
4TU.
Health
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Health
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

UT en Meta AI creëren "digitale mensen" die complexe bewegingen leren

Tuesday, 24 May 2022

Onderzoekers verbonden aan Meta’s Artificial Intelligence Research Lab (Facebook) in de V.S. en aan het Neuromechanical Modelling and Engineering Lab van de Universiteit Twente (onder leiding van prof.dr.ir. Massimo Sartori) hebben samen het open-source framework MyoSuite ontwikkeld, dat geavanceerde musculoskeletale modellen combineert met hypermoderne kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI). De AI-gestuurde digitale modellen in MyoSuite kunnen leren om complexe bewegingen uit te voeren en om interactie te hebben met assisterende robots, iets waarvoor anders langdurige experimenten met menselijke proefpersonen nodig zouden zijn.

Modellering en simulatie zijn tegenwoordig net zo belangrijk voor de gezondsheidstechnologiesector als ze voor de vooruitgang van de moderne auto-industrie zijn geweest. Professor Massimo Sartori: “Als we erin slagen de uitkomst van robottherapie vooraf te voorspellen, dan kunnen we deze therapie optimaal afstemmen op een patiënt en een echt gepersonaliseerde en rendabele behandeling bieden.”

MyoSuite ondersteunt de co-simulatie van AI gestuurde musculoskeletale systemen die fysieke interactie hebben met assisterende robots zoals exoskeletten. Met MyoSuite kunnen biologische verschijnselen zoals spiervermoeidheid, sarcopenie (een vorm van spieratrofie), peesscheuring en herstel van de peesfunctie gesimuleerd worden. Bovendien kan middels simulatie het ontwerp en de aansturing van assisterende robots geoptimaliseerd worden, zodat ze kunnen worden ingezet om beweging te herstellen na letsel.