Part of the
4TU.
Health
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Health
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

News

21 Jun 2022
AI analysis for a healthy eye
Using deep learning, Friso Heslinga has created AI-driven computer models to analyze corneal and retinal images to help eye doctors in the future
7 Jun 2022
Ancora health en de UT slaan handen ineen voor revolutie in gepersonaliseerde E-health
Combinatie technologisch platfrom en wetenschappelijke kennis voor impuls Nederlandse gezondheidszorg.
30 May 2022 - Source: VieCuri Medisch Centrum/ PCL photography
Nieuwe UT-technologie in strijd tegen reuma
Afgelopen maand heeft het VieCuri Medisch Centrum in Venlo als eerste ziekenhuis ter wereld een Raman spectroscoop voor medische toepassingen in gebruik genomen. Het idee om met een Raman spectroscoop reumatische aandoeningen zoals jicht op te sporen is bedacht door UT studenten en onderzoekers. UT promovendus Tom Niessink doet onderzoek naar deze nieuwe toepassing om reumatische aandoeningen beter te herkennen.
25 May 2022
Kunstalvleesklier van Twentse Inreda DIabetic naar verwachting in 2024 op de markt
De kunstalvleesklier zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel automatisch stabiel wordt gehouden en komt naar verwachting in 2024 met een grootschalige productie op de markt.
24 May 2022
UT en Meta AI creëren "digitale mensen" die complexe bewegingen leren
Onderzoekers verbonden aan Metaā€™s Artificial Intelligence Research Lab (Facebook) in de V.S. en aan het Neuromechanical Modelling and Engineering Lab van de Universiteit Twente (onder leiding van prof.dr.ir. Massimo Sartori) hebben samen het open-source framework MyoSuite ontwikkeld, dat geavanceerde musculoskeletale modellen combineert met hypermoderne kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI). De AI-gestuurde digitale modellen in MyoSuite kunnen leren om complexe bewegingen uit te voeren en om interactie te hebben met assisterende robots, iets waarvoor anders langdurige experimenten met menselijke proefpersonen nodig zouden zijn.
13 May 2022
Breast cancer treatment plans at the touch of a button
A new AI model could soon save radiation therapists and radiation oncologists hours of work per patient.
12 May 2022
Geaccrediteerde e-nascholing persoonsgerichte voedingszorg bij diabetes beschikba
Dat voeding een belangrijke rol speelt bij het krijgen, maar ook bij het behandelen van diabetes type 2 is geen geheim. De afgelopen jaren is er daarom hard gewerkt om de voedingsadviezen bij diabetes verder te verbeteren. Met als doel een gezond eetpatroon dat goed bij de persoon met diabetes past. Om diƫtisten bij te scholen over hoe je een voedingsrichtlijn in de praktijk vertaalt naar persoonsgerichte adviezen, is nu een geaccrediteerde e-nascholing van de Nederlandse Vereniging van Diƫtisten (NVD) en de Nederlandse Diabetes Federatie beschikbaar.
4 May 2022 - Source: Photo: Rien Boonstoppel, TU/e
Allowing blind people to see again with a wireless implant
Adedayo Omisakin worked on the wireless communication technology between a brain implant and a digital camera that can help blind people to see again.
22 Apr 2022
Proefdieren vervangen met minidarmpjes
Welke effecten hebben stoffen uit voeding op ons lichaam? Die vraag gaan wetenschappers van drie Wageningse onderzoeksinstituten op een nieuwe manier beantwoorden. Zij ontwikkelen organoĆÆden met darmcellen van mensen en varkens. Daardoor zijn er in de toekomst veel minder proefdieren nodig, stelt voedselveiligheidsonderzoeker Meike van der Zande.