Part of the
4TU.
Health
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Health
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

secretaris@4tu.nl

Website: 4TU.nl

eMC seminar: Maatschappelijke meerwaarde zorginnovaties

Thursday 23 May 2024 / 15.30 - 17.00
UTwente

Hoe meten we de maatschappelijke impact van zorginnovaties?

In deze seminar van 90 minuten neemt Stephanie Jansen-Kosterink van Roessingh Research and Development je mee in dit thema gebaseerd op de SROI-methodiek, oftewel Social Return On Investment. Door beperkte middelen en capaciteit in de gezondheidszorg wordt het meten van impact cruciaal. De SROI-methode is ideaal voor duurzame implementatie van zorginnovaties.

De evidence-based SROI-methode demonstreert de sociale impact van een zorginnovatie door deze in economische en sociale termen te begrijpen, sturen en communiceren. Dit gebeurt via een impactkaart, opgesteld in samenwerking met belanghebbenden, gevolgd door vijf verdere stappen om de SROI-ratio te berekenen. Deze introductie is geschikt voor iedereen die werkt aan innovatie in de zorg, zowel aan de (technologische ontwikkeling) als aan de implementatie in de praktijk. Naast het kennismaken met de SROI-methode biedt deze seminar ook een mooie kans om in contact te komen met andere partijen die interesse hebben in dit onderwerp.

ECMC SEMINARS

Dit seminar markeert de tweede sessie in een reeks van activiteiten georganiseerd door het eCMC, waarin gezamenlijke sessies worden gehouden met partners die zich bezighouden met remote patient monitoring & eHealth. Deze sessies zijn ontworpen om een platform te bieden waarop experts uit verschillende sectoren samen kunnen komen, kennis kunnen delen en innovatieve idee├źn kunnen uitwisselen over het gebruik van technologie├źn in de gezondheidszorg.

Voor meer informatie en registratie, klik hier.