Part of the
4TU.
Built Environment
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Built Environment
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

secretaris@4tu.nl

Website: 4TU.nl

De opbrengsten van vier jaar Bouwagenda

Friday, 19 March 2021

4TU.Bouw is nauw betrokken geweest bij de Bouwagenda onder leiding van Bernard Wientjes. Tevens is 4TU.Bouw partner in het samen met het bedrijfsleven opgerichte Bouw en Techniek Innovatie Centrum (BTIC).

De Bouwagenda hield op 18 maart jl. haar afsluitende event met een overzicht van vier jaar Bouwagenda in aanwezigheid van onder andere de demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. Bij het afsluitende event van de Bouwagenda zijn er 16 stellingen geformuleerd die een aanzet geven tot het zetten van nieuwe stappen naar een leefbaar, duurzaam en bereikbaar Nederland.

4TU.Bouw zal de komende periode blijvend aandacht besteden aan onder andere Circulaire Bouweconomie, Klimaatadaptatie, Digitalisering en het versterken van de keten voor het opleiden van technische vakmensen. Digitalisering van het bouwproces, het renoveren van woningen en gebouwen in de energietransitie en de vervanging van de nationale civiele kunstwerken zijn opgaves waar 4TU.Bouw haar expertise in wetenschappelijk onderzoek volop op in zal blijven zetten. 

Het zijn interessante tijden voor 4TU.Bouw!