Part of the
4TU.
Applied Mathematics Institute
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Applied Mathematics Institute
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Winnaar Mathekalender 2011

Thursday, 19 April 2012
In 2011 is die prijs gewonnen door Rik Ledoux van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Rik had, als enige Nederlander, alle opgaven goed!

Mathekalender 2011

INTERNATIONALE WISKUNDEWEDSTRIJD VOOR SCHOLIEREN VIA HET INTERNET

Het Duitse wiskunde-instituut MATHEON organiseert al enige jaren een adventskalender.

Ā Elke dag, van 1 t/m 24 december, wordt op deĀ MathekalenderĀ een vakje "geopend" waarachter eenĀ wiskundeprobleem verschijnt met 10 mogelijke antwoorden. Die problemen zijn niet gemakkelijk (soms van het niveau van de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade), maar de oplossing ervan vergt in principe geen geavanceerde wiskunde.

Net als in 2010 werkten de wiskunde-afdelingen van de drie Technische Universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente, verenigd in 3TU.AMI (Applied Mathematics Institute), ook in 2011 weer samen met het MATHEON.

Verscheidene opgaven zijn bedacht door wiskundigen van 3TU.AMI.Ā Verder stelde 3TU.AMI een laptop beschikbaar als prijs voor de Nederlandse scholier die de beste score haalde.

Dit jaar is die prijs gewonnen door Rik Ledoux van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Rik had, als enige Nederlander, alle opgaven goed!

Op 19 april 2012 overhandigde Onno Boxma, hoogleraar Stochastische besliskunde en vanuit de Technische Universiteit Eindhoven betrokken bij 3TU.AMI, de laptop aan Rik. Bij die gelegenheid gaf hij ook een wiskundeles, getiteld "De wondere wereld van de wachtrijwiskunde", voor een groep van ongeveer 25 leerlingen en wiskundedocenten van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen.

Datum: 19 april 2012Ā