Part of the
4TU.
Applied Mathematics Institute
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Applied Mathematics Institute
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

secretaris@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Winnaar Mathekalender 2017

Wednesday, 20 June 2018
In juni vond de feestelijke prijsuitreiking plaats van de Mathekalender 2017. Winnaar was een 5e klas VWO leerling uit Meppel.

Winnaar Mathekalender 2017

Richard Wols, leerling uit de 5de klas van het VWO van CSG Dingstede in Meppel, wint de Matheon-Kalenderwedstrijd, die gehouden is de afgelopen adventsperiode van 1 december tot en met 24 december.

Richard: ”Ik had het niet verwacht om een prijs te winnen met de Mathe-kalender, ik deed het meer omdat ik het leuk vind om wiskundeopgaven op te lossen. Ook mijn moeder vond het leuk, mede daarom is ze weer in de wiskundeboeken gedoken. Ik verheug me erg op de prijsuitreiking, maar ik vind het bovenal leuk dat ik gekozen ben als winnaar van de Mathe-kalender”.

Op de basisschool had Richard al een grote interesse voor rekenen, zo luisterde hij vaak naar de uitleg van groep 8 toen hij nog ik groep 7 zat. Ook op het voortgezet onderwijs bleef hij zich interesseren in wiskunde, waarbij de natuurkunde in de tweede klas er nog eens bijkwam. In de derde klas is het hem gelukt om de 7e plaats behalen van de Nederlandse Wiskunde-Olympiade, waarna hij aan het nationale trainingsprogramma’s mocht meedoen. Ook in de vierde klas heeft hij bij deze wedstrijd succes gehad.

Naast wiskunde heeft Richards ook interesse voor pianospelen en oriëntatielopen. Richard: “Oriëntatielopen is een soort van 'kaart-leeswedstrijd', je krijgt een kaart met een aantal posten, waar je langs moet lopen in een zo kort mogelijke tijd, vaak midden in het bos.”

Later wil Richard graag een gecombineerde wis- en natuurkundestudie doen, omdat het hem uitdagend en enorm leuk lijkt.

4TU-AMI wenst Richard veel succes en plezier toe bij zijn eindexamen en toekomstige studie, en we zullen later vast nog iets over hem horen.

De gedeelde tweede prijswinnaren zijn:

Ook hen wenst 4TU.AMI veel succes toe!

Datum: 20 juni 2018