Part of the
4TU.
Applied Mathematics Institute
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Applied Mathematics Institute
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

secretaris@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Winnaar Mathekalender 2015

Friday, 10 June 2016
In juni werd de winnaar van de Mathekalender 2015 bekend. Deze wordt jaarlijks gehouden van 1 t/m 24 december.

Winnaar Mathekalender 2015

Pim Spelier leerling van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet Den Haag wint de Mathekalender-Wedstrijd, gehouden tijdens de adventsperiode van 1 december tot en met 24 december 2015.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de grote Duitse Wiskunde organisatie Matheon die wiskunde ontwikkelt voor partners uit de industrie, economie en wetenschap.

Een van de doelstellingen van deze organisatie is het publiek te interesseren voor wiskunde, door bijvoorbeeld jaarlijks in december een kalender- wedstrijd te organiseren niet alleen in Duitsland, maar ook, via 3TU.AMI, in Nederland.

24 dagen lang verschijnt erop het “net” een “Kerst-thematisch” wiskundeprobleem die de deelnemers moeten oplossen. Dit zijn meestal geen eenvoudige problemen en daarom is het een prestatie van Pim om deze wedstrijd te winnen. Na een klein internetonderzoekje bleek de veelzijdigheid van Pim, behalve een kei in β-onderwerpen is Pim ook een kanjer op het gebied van taalkunde.

Om de winnaar te huldigen toog een AMI-delegatie (prof. Kees Vuik en Emiel van Elderen) naar Den Haag om na een lezing over de toepassingen van Numerieke Wiskunde aan Pim in het bijzijn van zijn klasgenoten (6 VWO), wiskundeleraar Gert Treurniet en andere belangstellenden, de bijbehorende prijs (Laptop) uit te reiken.

AMI wenst Pim veel succes toe met zijn verdere studieloopbaan.

 

Datum: 10 juni 2016