Part of the
4TU.
Applied Mathematics Institute
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Applied Mathematics Institute
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

secretaris@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Winnaar Mathekalender 2014

Monday, 13 April 2015
Maandag 13 april was de prijsuitreiking (een tablet) aan de winnaar van deze wiskunde-wedstrijd: Mees de Vries uit Schiedam.

Winnaar Mathekalender 2014

Maandag 13 april was de prijsuitreiking (een tablet) aan de winnaar van deze wiskunde-wedstrijd: Mees de Vries van het Stedelijk Gymnasium te Schiedam.

De Mathekalender-wedstrijd is een wedstrijd die gehouden wordt in Nederland en Duitsland. Gedurende de advent-periode, van 1 december tot 24 december, krijgen de deelnemers elke avond via het web een wiskundeprobleem voorgelegd die dan binnen 24-uur opgelost moet worden. Het niveau van de opgaven vond Mees wisselend, sommige waren binnen een uur op te lossen, andere kostten uren, al met al vond hij het een leuke uitdaging.

Zijn aanpak is professioneel te noemen, Mees (15 jaar) houdt van programmeren en logica en dat kon hij goed gebruiken bij het maken van computer-simulaties om het probleem inzichtelijk te krijgen en dan tot slot met een redenering een oplossing te geven (typisch toegepaste wiskunde).

Mees is niet de enige van zijn school die meedoet met dit soort "science"-wedstrijden; er blijkt een heel team, Aureus βèta genaamd, te bestaan. Mees begeleidt bijvoorbeeld een onderbouw-team dat meedoet aan (Lego-)Robotwedstrijden.

AMI feliciteert Mees met zijn eerste prijs en wenst hem succes in het komende examenjaar en wie weet zien we hem nog eens terug in wiskunde-land.

Datum: 13 april 2015