Part of the
4TU.
Applied Mathematics Institute
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Applied Mathematics Institute
Close

4TU.Federation

+31(0)6 48 27 55 61

secretaris@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Thursday 1 - 24 December 2011

Mathekalender 2011

Event: 1-24 December 2011:  Mathekalender 2011

Date: 1-24 December 2011
Audience: studenten
Subject: Het Duitse wiskunde-instituut MATHEON organiseert al enige jaren een adventskalender. Elke dag, van 1 t/m 24 december, wordt op http://www.mathekalender.de een vakje "geopend" waarachter een wiskundeprobleem verschijnt met 10 mogelijke antwoorden. Die problemen zijn niet gemakkelijk (soms van het niveau van de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade), maar de oplossing ervan vergt in principe geen geavanceerde wiskunde.
Net als vorig jaar werken de wiskunde-afdelingen van de drie Technische Universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente, verenigd in 3TU.AMI (Applied Mathematics Institute), ook dit jaar weer samen met het MATHEON. Verscheidene opgaven zijn bedacht door wiskundigen van 3TU.AMI. Verder stelt 3TU.AMI een laptop beschikbaar als prijs voor de Nederlandse scholier die de beste score haalt. Daarnaast stelt het MATHEON elke dag prijzen beschikbaar en elke deelnemer kan daarnaar meedingen.
Het is een individuele wedstrijd, maar het kan leuk zijn om met een groep of schoolklas te proberen om samen het goede antwoord van een opgave te vinden. Het zou mooi zijn als een Nederlandse scholier de wedstrijd wint!
Organization: MATHEON
Website: http://www.mathekalender.de