Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6 48 27 55 61

projectleider@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Word Aanjager!

4TU Aanjagers van Technologie - next generation!


Word jij de nieuwe Aanjager van Technologie?

Wij, de Aanjagers van Technologie, zijn op zoek naar studenten die het stokje van ons gaan overnemen. Wat je gaat doen? Samen met een team van studenten van de 4TU zet jij je als Aanjager actief in voor het versnellen van transities die voor een duurzame, veilige en veerkrachtige samenleving noodzakelijk zijn. Er bestaan al toonaangevende technologische innovaties, veel werkgroepen en samenwerkingsinitiatieven, maar het gaat nog te langzaam! De toekomst, onze toekomst, nadert snel en als Aanjagers grijpen wij de kans om de mensen die nu aan het roer staan, zoals het bedrijfsleven, de politiek en de wetenschap, te verbinden en uit te dagen. Dit doen we als vertegenwoordiging van de Stem van de Toekomst en met een technologische invalshoek. 

Tijdens de Techrede 2021, de technologische evenknie van de Troonrede, geven wij samen met jou en het nieuwe team Aanjagers antwoord op de vraag ‘Hoe versnellen we de benodigde transities middels technologische innovaties?’. De informatie hebben we opgehaald op de Innovatie Expo en tijdens onze Transitietour. 

Vanaf dat punt is het aan het nieuwe team om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan: je gaat met de belangrijkste partijen binnen het bedrijfsleven, de politiek en de wetenschap over tot actie! Dit doe je binnen de thema’s: Energie, Zorg, AgriFood, Circulaire Economie en Digitale Veiligheid. 

Zit er een Aanjager in jou?

Als Aanjager moet je natuurlijk wel aan een aantal criteria voldoen. Je hebt een expertise binnen één van de bovengenoemde thema’s en gelooft in de kansen van technologische innovaties. Je staat met gemak op het podium (en voor de camera!) waarbij je begrijpelijk en enthousiast de inhoud van onder andere de Techrede overbrengt op het (online) publiek. Natuurlijk ben je niet bang om in gesprek te gaan met bedrijfsleven en politiek (voor de Techrede 2020 gingen wij bijvoorbeeld op bezoek bij Mark Rutte in het Torentje)! 

Stokje overnemen

Als Aanjager van Technologie vorm je een team met 7 medestudenten van de 4TU universiteiten UT, TU/e, WUR en TU Delft. Per universiteit kiezen we twee studenten om deze deze rol één jaar te vervullen, in ieder geval tot oktober 2022.

We zijn per direct op zoek naar enthousiaste studenten om het stokje over te nemen!

Ook fijn om te weten:

Solliciteer nu!

Staat deze rol je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag jouw aanmeld-video (max. 2 minuten) waarin je jezelf voorstelt en uitlegt waarom jij graag een Aanjager van Technologie wilt zijn! Stuur deze video uiterlijk op vrijdag 29 oktober naar aanjagersvantechnologie4tu@gmail.com. Voor vragen kan je voor die tijd ook bij ons terecht via dit e-mailadres.

Wie weet tot snel!